Vraag & Antwoord

OS Linux

email van Outlook Express intact houden

Anoniem
maximilaan
8 antwoorden
 • Ik heb sinds vanmorgen weer een reden om maar weer eens een Linux te proberen maar nu heb ik een probleem. Ik bewaar altijd al mijn zinnige mailtjes en maak er ook backups van. Mijn Outlook Express map staat vol met .dbx bestanden met een totale grootte van iets van 400 Mb.

  Bestaat er een email programma onder Linux waarmee ik gewoon met die .dbx bestanden kan blijven werken? Als ik weer terug ga naar Windows dan wil ik niet een periode missen en als ik met Linux verder ga dan kan ik ze altijd nog converteren als dat nodig mocht zijn.
 • Een vervanger voor Outlook die die files kan converteren? Weet ik niet…

  Nog een paar opties… je kunt Cross-over-Linux kopen waarmee je office/outlook/internetexplorer kunt draaien. Of je gaat eens met wine aan de slag…. kweetnie of die dat kan….
 • Niet dat ik weet. Er zijn wel programma's die dbx files kunnen converteren.

  Ik weet niet of het net zo makkelijk is om vanuit bijv. mbox of maildir te converteren naar dbx.

  Hoe haal je mail op? Van een POP3-server? Je kunt instellen dat je POP3-client (je mailprogramma, fetchmail, etc) de berichten op de server moet laten staan. Je kunt dan eerst de mail met linux ophalen en later nog een keer met windows. Dit betreft inkomende mail.

  Afhankelijk van hoe lang je nodig hebt om te beslissen of je definitief overgaat, kan dit een praktische oplossing zijn.
 • Naar jezelf forwarden en ontvangen in Linux?
 • [quote:3e20967c83="robian"]Hoe haal je mail op? Van een POP3-server? Je kunt instellen dat je POP3-client (je mailprogramma, fetchmail, etc) de berichten op de server moet laten staan. Je kunt dan eerst de mail met linux ophalen en later nog een keer met windows. Dit betreft inkomende mail.[/quote:3e20967c83]

  Hmm, ik denk dat ik dit maar doe, dat is wel handig als de mail op de server blijft staan. Daarbij wil ik wine ook uitproberen omdat ik gewoon helemaal gek ben van windows en dat de overstap dan toch een stuk makkelijker wordt. In een ander draadje had ik het al over Lindows en daar werd me wine aangeraden, vandaar deze nieuwe poging om te kijken of ik niet ook een Linux aanhanger kan worden.

  Iedereen bedankt.
 • [quote:0d1ff73ab7="DarkScribe"]Bestaat er een email programma onder Linux waarmee ik gewoon met die .dbx bestanden kan blijven werken?
  [/quote:0d1ff73ab7]
  Neen, die is er niet.
  [quote:0d1ff73ab7]Als ik weer terug ga naar Windows dan wil ik niet een periode missen en als ik met Linux verder ga dan kan ik ze altijd nog converteren als dat nodig mocht zijn.[/quote:0d1ff73ab7]
  ok, andere oplossing is overstappen op de mailclient van mozillla en 1 postvak voor beide systemen gebruiken.

  Max
 • Misschien nog handiger…. webmail…
 • Nah….. het gaat - zover ik opmerkingen over dbx bestanden op een windows bak begrijp - over mail die de OP in z'n lokale mailmappen van Outlook heeft.

  Handigste manier lijkt mij toch echt om de hele zooi naar jezelf te forwarden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.