Vraag & Antwoord

OS Linux

dual boot verwijderen

Anoniem
Lodyx
4 antwoorden
  • Ik heb zojuist Linux (debian) geinstalleerd. Er ontstond een dualboot scherm bij opstarten. Werkte goed. Na ontevredenheid besloot ik Linus te verwijferen door de partities (linux en de swap) te formatteren en weer te mergen met mijn d-schijf (data-schijf; ik voor de installatie die twee partities van de d-schijf afgehaald). Nu is linux dus weer van de schijf af, maar de pc blijft opstarten met een dual-optie. Linux werkt vanzelfsprekend niet meer. Hoe kan ik die dual-boot verwijderen zodat windows xp weer gewoon automatisch opstart??
  • [quote:e352d38cd0="arretje"]Hoe kan ik die dual-boot verwijderen zodat windows xp weer gewoon automatisch opstart?[/quote:e352d38cd0]Start je PC op met een Win98 boot diskette, en typ [code:1:e352d38cd0] fdisk /mbr [/code:1:e352d38cd0] Of start je PC op met de WinXP CD, en ga via R naar recovery console, typ fixmbr bevestig are you sure met Y en typ exit.
  • Even zoeken met google op "remove lilo" levert een hoop op. Bijvoorbeeld http://www.unixguide.net/linux/faq/04.12.shtml.

    Succes!
  • c :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.