Vraag & Antwoord

OS Linux

lange opstart tijd van Suse 8.2

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik heb suse 8.2 geinstalleerd op mijn computer maar ik vind dat het booten zo lang duurt. Met name op hotplug blijft hij zolang hangen. Ik heb deze service al uit gezet maar dan doet mijn optische muis het niet meer. Kan iemand mij een suggestie geven wat ik hier nog aan kan doen.

  Bedankt!
 • [quote:753c544dd7="helio"]Ik heb suse 8.2 geinstalleerd op mijn computer maar ik vind dat het booten zo lang duurt. [/quote:753c544dd7] Op wat voor een hardware?

  Op een Pentium II 266 Mhz en 128 MB RAM, start bij mij SuSE 8.2 na de BIOS piep op in ongeveer 1,5 minuut, tot aan de KDE login.

  Ik heb ook nog een Athlon XP 1700+ en 512 MB RAM. Dan is de tijd van af dat BIOS piepje tot aan de KDE login, ongeveer 1 minuut.
 • Er zijn geen daemons die blijven hangen tijdens het opstarten ? Denk aan een DHCP-client, sendmail, postfix, nfs etc.
 • Hardware is geen probleem p4 2.53 Ghz, 512Mb intern, Video kaart Geforce 4 128Mb.
  En hij blijft ook niet hangen op een service maar het duurt wel heel lang voordat hij alle pci,usb en andere devices heeft afgelopen en heeft geinitialiseerd, en mijn vraag is dus kan dat niet sneller?
  is deze initialisatie nog aan te passen. Want volgens mij duurt het op mijn P4 ook wel 1,5min als het niet langer is om op te starten

  Helio
 • Wat voor chipset heeft je moederbord? Het kan zijn dat deze niet goed ondersteund wordt.
  Wat krijg je voor uitvoer als je als root
  [code:1:cc2b5440cd]
  lspci
  [/code:1:cc2b5440cd]
  executeert?
 • die devices , staan die onder het kopje "hotplug" ?

  daar zou je (als je ze idd niet hebt) eea. weg kunnen halen en dan met name
  pci
  net
  ieee1394

  usb zou ik laten staan :D
 • Als hotplug hetzelfde doet als hotplug onder Slackware kun je het gewoon uitzetten en zelf even uitzoeken welke modules je nodig hebt voor bijvoorbeeld je optische muis.
  Ik gok zo dat dit hid en usb-uhci zijn.
 • [quote:b12ee7046b="Marcel de Reus"]Als hotplug hetzelfde doet als hotplug onder Slackware kun je het gewoon uitzetten en zelf even uitzoeken welke modules je nodig hebt voor bijvoorbeeld je optische muis.
  Ik gok zo dat dit hid en usb-uhci zijn.[/quote:b12ee7046b]

  Maar horplug zorgt er ook voor dat je je memory stick gewoon ff in kan pluggen of je fotocamera en dat deze dan ook "automatisch" herkent wordt en de benodigde modules geladen.

  Het is wel zaak dat je gewoon ff kijkt wat je nodig hebt en je kunt idd. (als je geen vd. modules nodig hebt) horplug gewoon uitzetten en handmatig starten als je bijv. een usb device inplug.

  (dus in bijv. /etc/init.d/rc5.d/ de links naar hotplug verwijderen zodat je handmatig (als root) simpel rchotplug kunt aanroepen)
 • Daar ben ik zelf ook wel slim genoeg voor :P

  Bovendien is het btw als het goed is mogelijk hotplug alleen bij de boot uit te schakelen hoor, iig onder Slack wel.
 • [quote:b25d920794="Marcel de Reus"]Daar ben ik zelf ook wel slim genoeg voor :P

  Bovendien is het btw als het goed is mogelijk hotplug alleen bij de boot uit te schakelen hoor, iig onder Slack wel.[/quote:b25d920794]

  :lol: antwoord was dan ook niet alleen voor jouw bedoeld bijdehandje :wink:

  en wat denk je wat ik bedoel met de link in /etc/init.d/rc5.d ?? :o

  :lol:
  maar ff zonder gekheid
  hotplug en nfs zijn twee zaken die vaak wat extra opstarttijd vragen dus schakel simpel dat uit waarvan je vind dat je het niet nodig hebt en je zult zien dat eea sneller zal gaan.
  Vergeet overigens ook niet dat sommige hardware wat extra tijd vergen tijdens booten (denk daarbij aan scsi kaarten ed.)
 • Oké, bedankt.
  Ik ga dit uitproberen.
  Ben zeer benieuwd

  helio

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.