Vraag & Antwoord

OS Linux

[gentoo] van ati128 naar ???

Anoniem
Marcel de Reus
4 antwoorden
 • Hallo, weet iemand een goede en niet al te dure videokaart voor mij? Ik wil mijn ATI Rage 128 upwaarderen. Ik gebruik mijn pc vooral voor video's en graphische zaken en erg weinig tot geen 3D.

  ik vernam dat maxtor daar goed in was? Maar natuurlijk wil ik ook een kaart die makkelijk en goed onderlinx werkt. Wie geeft mij (koop)tips?
 • Ik zou gewoon een goedkoop kaartje nemen. Bijvoorbeeld een geforce 2mx of 4mx. Dat kost bijna niks meer en 't draait goed onder linux.
 • [quote:c2e861392f="Demonaz"]ik vernam dat maxtor daar goed in was? Maar natuurlijk wil ik ook een kaart die makkelijk en goed onderlinx werkt. [/quote:c2e861392f]Ik neem aan dat je [b:c2e861392f]Matrox[/b:c2e861392f] (Maxtor maakt HD's) en [b:c2e861392f]Linux[/b:c2e861392f] bedoeld?

  Als je toch vrijwel uitsluitend 2D werk doet, waarom zou je dan je bestaande Rage 128 kaart gaan vervangen?

  Wat bedoel je precies met 'video"? Bewerk je Video bestanden? Dan zou nl. een realtime capture kaart bijv. een uitkomst kunnen zijn.

  Matrox maakt idd zo ongeveer de beste 2D kaarten op de markt, al is tegenwoordig geen echt slechte 2D kaart meer te koop. Vrijwel alle videokaarten zijn goed tot zeer goed in 2D werk. Geen idee in hoeverre Matrox kaarten ondersteund worden onder Linux.
 • prima support, iig way beter dan nvidia oid

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.