Vraag & Antwoord

OS Linux

Logitech Cordless Desktop MX op linux

Anoniem
maximilaan
14 antwoorden
 • Hallo,

  Ik gebruik sinds kort Suse linux 8.2 pro (Ben nog een btje noob). Ik ben hier erg tevreden over, alleen zou ik de extra functies die op mijn muis/toetsenbord zitten graag ook in linux gebruiken. Ik kan helaas alleen de standaard wheel-mouse functies/knoppen gebruiken. Op de suse-site kan ik niks vinden. En met de zoek functie hier kan ik ook niks vinden. Wie kan me helpen????

  Groeten Robert.
 • Daar hebben Rinse en ik een leuk stukje over geschreven. Dit werkt alleen als je KDE (standaard bij SuSE) gebruikt, anders moet je over op funkey en dat is een stuk ingewikkelder:
  http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=Multimediatoetsen+in+KDE
 • tnx,
  Ik zal gelijk ff gaan kijken
 • Marcel,

  Ik kamp met hetzelfde probleem , dus bedankt voor de link. Bij mij start echter het programma "xev" niet. Of doe ik iets verkeerd:

  [i:28383e9252]
  Dekkers-WS1:~ # xev
  xev: unable to open display ''
  [/i:28383e9252]

  Wat bedoelt ie daarmee?
  (Dit is op mijn SuSE 8.2 pro systeem)
 • [quote:e201c24fb7="my009054"]
  [i:e201c24fb7]
  Dekkers-WS1:~ # xev
  xev: unable to open display ''
  [/i:e201c24fb7]
  [/quote:e201c24fb7]
  Ehh, je bent ingelog als user, maar wilt xev als root draaien?
  is dat het misschien?

  Max
 • Wat logitech betreft, kijk even in het configuratiecentrum van kde bij "regionala en toegankelijkheid->toetsenbordindeling->opmaak"en kies daar bij "toetsenbordmodel" een van de logitech toetsenborden.
  Als je mazzel hebt heeft een van die toetsenborden de multimediatoetsen van jouw toetsenbord bij zich, zodat je niet met xmodmap aan het instellen hoeft.

  Max
 • Max,

  Het is geweldig! Ik was al begonnen met Xev, onder RedHat wilde die dat wel pakken. Onder suse moet ik inderdaad echt als root inloggen. Maar door het zo in het KDE configuratiescherm in te stellen werkt het perfect!

  Ik zou je bijna willen knuffelen :wink: ik ben er al zolang mee bezig en de oplossing blijkt zo simpel te zijn. Ik werkte al een tijdje met KDE, maar vanaf nu is het echt mijn favoriete desktop. Ik heb dan GNome ook (bijna) definitief aan de kant geschoven.

  Bedankt!
 • Gnome heeft ook zo'n proggie hoor, en dan hang je er direct zelf een applicatie aan die knopjes.

  Alleen jammer dat niet alle distro's em standaard installeren (ik weet niet eens waar ik em vandaan moet halen :-) )
 • Het zal allemaal best, maar ik vind de nieuwere KDE versies sneller en ook zeker stabiel. Tezamen met Redhat draait KDE (bij mij althans) zet zo goed als op mijn SuSE pc. Ik cind KDE toch net ietsje meet functionaliteit bieden en het is zeker veel gemakkelijker in te stellen. KDE heeft bovendien heel mooi opties die mij echt aanspreken, de site kde-look.org is erg mooi om je desktop te verfraaien - toch iets waar ik een verwoed voorstander van ben.

  Het enige waar ik me nog niet in kan vinden is Konqueror. Dit omdat deze pagina's verkeerd uitlijnd, altijd "niet gemaximaliseerd" start en verder niet mijn startpagina weergeeft. Maar daar heb ik Mozilla voor :roll:
 • tja, ik kan me gewoon niet lekker voelen in de "Kde look and feel"

  Maar dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk.
 • Daarom is het ook mooi dat er keuze is.
  Wat kde 3.2 betreft, daarin is het instellen van khotkeys wat vriendeijker gemaakt (dus vanuit kcontrol, ipv het editten van een configuratiebestand)
  wat gnome en de anderen betreft, zoek even op http://apps.kde.com voor een daemon die hetzelfde doet als khotkeys. Op kde.com vind je een kde-schil, maar ook een versie die te gebruiken is in andere window managers..

  Max
 • heb hem zelf al gevonden, het is lineakconfig:
  http://apps.kde.com/na/2/info/id/1791

  Max
 • Onze commandline opties zijn toch mooier vind ik :)
 • En ingewikkelder…

  Op mijn notebook (Acer) heb ik ook 4 multimediatoetsen. Ik wijs daar volgens de howto bijvoorbeeld "F22" aan toe. Dat werkt prima, maar hoe stel ik dan de KDE toets in? Ik wil bijvoorbeeld een sneltoets voor KMail, dan kan ik niet naar het configscherm gaan, KMail aanklikken, sneltoets selecteren klikken end an de "Multimediatoets" indrukken? Hoe los ik dat dan op?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.