Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSe (8.2) maakt korte metten met XP mbr

Anoniem
maximilaan
6 antwoorden
 • Bij mijn laatste poging om SuSe te installeren liet ze helaas niks heel van het win XP mbr. Jammer want dat was niet echt de bedoeling. Ik had er vriendelijk doch uitdrukkelijk om gevraagd een startdiskette te krijgen (die ik weliswaar kreeg), waardoor ze, zo veronderstelde ik, toch niks in dat mbr te zoeken had. Dit is helaas niet voor het eerst. De enige keren dat dit kunststuk me lukte, was door Linux de startsektor in het mbr te laten schrijven (als ik dat zo goed omschrijf), daarna in Linux een startdiskette te maken en dan in win XP het mbr te herstellen. Lijkt me een wat omslachtige manier. Tips omtrent een betere van harte welkom.
 • [quote:bd53b0780b="LennartII"]en dan in win XP het mbr te herstellen.[/quote:bd53b0780b] Bedoel je zoiets als in die topic?
 • Bedankt Jolo, ja misschien wel, maar ik heb noch Lilo, noch GRUB. Alles wat ik krijg is een zwart scherm en een cursor (en een startdiskette).
 • [quote:b69654018f="LennartII"]Bedankt Jolo, ja misschien wel, maar ik heb noch Lilo, noch GRUB. Alles wat ik krijg is een zwart scherm en een cursor (en een startdiskette).[/quote:b69654018f]
  Je hebt toch een installatie-cd van Windows XP?
  Of ken je iemand die Widnows 9x/ME heeft?
  Met de installatiecd van XP kun je datgene uitvoeren waar jolo naar verwijst, met een doorsnee opstartdiskette van Windows 9x kun je je mbr herstellen via
  [b:b69654018f]fdisk /mbr[/b:b69654018f]

  Max
 • Vreemd geen bootmanager en wel je mbr omzeep.

  Het kan natuurlijk dat SuSE je mbr leeg maakt maar dat had je kunnen zien bij de setie bootmanager.
  Ik vrees dat SuSe wel een bootmanager heeft geconfigureerd maar niet heeft geinstalleerd.

  Gelukkig is dit soort nonsens me alleen nog met Microsoft producten overkomen, maar ik zou zeker ff een mailtje richting SuSE doen want dit kan niet de bedoeling zijn.

  Wat echter wel kan is dat je partities niet zo staan als jij wel denkt en door SuSE te installeren winXP de juiste partitie niet meer kan vinden….
 • Bedankt voor de suggesties. Max, ik weet inderdaad dat ik med de XP cd kan booten en dan, in dit geval, met fixmbr het mbr kan herstellen, maar dat hielp niet. Ook fixboot hielp niet. Nu is het echter verholpen want ik heb gewoon weer geformateerd en opniew geïnstalleerd (XP). Waar het nu om gaat is het voorkomen van dit soort ellende in de toekomst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.