Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[RH9] 99 99 99 en 01 01 01 na Red Hat 9 installatie

XBL
2 antwoorden
  • Hoi,

    Ik heb iets heel stoms gedaan :(.

    Zal even kort uitleggen wat ik heb gedaan.

    Nadat ik RH9 had gedownd (wilde iets anders proberen), had ik em vrolijk gebrand. Daarna mijn Linux partities geformateerd (op hdc, 2e schijf dus).
    Installatie gestart van RH9 en netjes geinstalleerd.

    Na de installatie begon het gelazer… installatie was klaar en de computer herstarte. Op het punt waar de bootloader moest worden geladen (lilo), kreeg ik de melding 99 99 99 99 enz.

    Nu dacht ik slim te zijn, en trok mijn 2e schijf (linux schijf) los (uiteraard computer uit :p). Dit hielp niets, en leverde op de plek waar eerst 99 99 99 99 stond, 01 01 01 01 op.

    Ik heb al een flauw (zeg liever sterk) vermoeden wat ik fout heb gedaan. Ik heb namelijk niet echt opgelet tijdens het instellen van de bootloader, en heb hem (volgens mij) in de MBR van windows gezet (hda).

    Dit was natuurlijk niet zo slim (naar wat ik hier op het forum gelezen heb).

    Op dit moment probeer ik RH weer op een schone partitie te zetten, met Lilo op de 2e schijf. Hoop dat dit het oplost (waarschijnlijk niet, aangezien er ook nog wat in de MBR van windows zit… geloof ik).

    Dan kan ik nog fdisk /mbr of fixmbr proberen met windows 98bootflop of windows xp cd, en dat zal ik ook doen ;).

    Anders zit er niet anders op dan alles formateren en dan windows opnieuw installeren (en daarna uiteraard RH, want ik ben door dit alles niet afgeschrikt, hoor ;).

    Maja, eigenlijk is m’n vraag of er hier iemand nog een idee heeft wat ik kan doen, om de boel recht te zetten.

    Jochem

    PS: zit nu op een mac… dus ik kan geen dingetjes downloaden voor pc/linux. Kan wel als het op een flop past (kan het naar een computer zonder verbinding… naja, wel verbinding, maar verbinding via de pc die het nu niet doet).
  • Dat zijn error codes van Lilo….. google eens naar "lilo error codes" oid en je vind ze wel.
    Heeft eigenlijk nix met RedHat te maken. Je hebt een fout gemaakt met de lilo installatie of het partitioneren. Kun je allemaal herstellen hoor, je kunt gewoon met je bootflop booten… die je hebt gemaakt tijdens de installatie….. toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.