Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Muis onder Mandrake 9.1

None
8 antwoorden
  • Hoi,

    Ik heb vandaag Mandrake 9.1 geïnstalleerd, maar nu werkt de muis niet. Tijdens de installatie had ik nergens problemen mee, maar daarna was het afgelopen met de muis.

    Ik gebruik een optische muis van Qware, aangesloten op de USB poort. Bij de muis is een USB-naar-PS/2 verloopstukje geleverd, maar ook via de PS/2 poort geen verbetering.

    Daarnaast heb ik diverse instellingen geprobeerd in XF86Config-4. Ik heb het protocol (dat standaard op "IMPS/2" stond) op "PS/2" gezet, op "auto",ik heb de device ingesteld op "/dev/mouse", "/dev/psaux" (standaard is "/dev/usbmouse" en dat is een symlink naar "/dev/hid/mice"). Deze instellingen allemaal geprobeerd in combinatie met USB en met PS/2 aansluiting.

    Onder Windows heb ik nooit problemen gehad met de muis, maar dat besturingssysteem is nu gelukkig van m'n computer verdwenen ;)

    Misschien heeft iemand nog ideeën?

    - Mark
  • Hoi,

    Nog even vergeten te melden. Op aanraden van een site heb ik 'cat /dev/usbmouse' geprobeerd en dit geeft inderdaad vreemde tekens op het scherm. Dus het probleem ligt waarschijnlijk niet bij de muis of de USB-aansluiting.

    - Mark
  • [quote:c752480733="Phedny"]Ik heb vandaag Mandrake 9.1 geïnstalleerd, maar nu werkt de muis niet. [/quote:c752480733] Zou je eerst deze topic willen lezen?
  • Hoi,

    Bedankt voor de link, het heeft helaas niets opgeleverd. Het probleem dat bij die link was opgelost, wat dat IRQ 12 in bezet was. Dit is bij mij echter niet het probleem, want ik heb hem nu aangesloten op USB en geen PS/2.

    Bovendien is de muis wel correct aangesloten, want 'cat /dev/usbmouse' geeft een behoorlijk ingewikkelde uitvoer.

    Toch bedankt voor je reactie.

    - Mark
  • Probeer dan als boot option [code:1:ec1e9d1928] linux acpi=off [/code:1:ec1e9d1928] Als dat werkt kun je die [code:1:ec1e9d1928] acpi=off [/code:1:ec1e9d1928] toevoegen in je /etc/lilo.conf of /boot/grub/menu.lst
  • Hoi,

    Dat blijkt helaas niet te werken.

    - Mark
  • Hoi,

    Ik ben er net achter dat het probleem iets anders ligt dan ik gedacht had. Toen ik zojuist in X uit gewoonte de muis bewoog om op knopjes te klikken, lichtte die ineens op en dat volgens het patroon waarop ik de muis beweeg (dus: omhoog, knopje hoger licht op).

    Dus de muis werkt wel, maar om een of andere reden heb ik geen cursor.

    Iemand een idee hoe ik een cursor kan installeren?

    - Mark
  • Hoi,

    De ontdekking die ik zojuist gepost heb heeft mij verder geholpen. Ben op internet gaan zoeken en het is geen Mandrake-probleem. Er schijnt een probleem te zijn in combinatie met de videokaart die ik gebruik, de Matrox G450. De oplossing was door in de Device-sectie van de videokaart een regeltje toe te voegen:

    Option "hw cursor" "off"

    Lang leve Google ;)

    - Mark

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.