Vraag & Antwoord

OS Linux

[RH9] install-error, md5sum klopt

Anoniem
djezzer
7 antwoorden
 • Ik heb zelf ook Red Hat 9.0 CD1 t/m CD3 gedownload. Bij mij was deze download gelukt. Ik weet het niet meer zeker, maar het was dacht ik van die ftp://download.xs4all.nl Ik kan me er geen installatie problemen van herinneren. Als die media check result is Pass, dan zou dat voldoende moeten zijn. Ik had zelf overigens gekozen via custom voor een full install.
 • HI,

  Ik probeer RH9 (shrike) te installeren van gedownloade iso's. De checksums van de iso's kloppen met de opgegeven waarde (md5sum) van linuxiso.org. Bij de installatie heb ik de media laten controleren - geen bijzonderheden. Toch krijg ik steeds bij (custom)installatie op cdrom2 bij de pakketten xsane en xpdf de foutmelding dat het pakket niet kan worden gelezen. :x

  Het niet-installeren van xpdf is kennelijk geen optie, ondanks dat ik het bewust uitzet vervult het waarschijnlijk een of andere dependency en wordt het toch (geprobeerd) te installeren. :o

  Is dit een bekend issue? Dat een iso-checksum correct is maar de cdrom toch niet lukt? Van dezelfde iso heb ik nog een cdrom gebrand, met hetzelfde resultaat :(

  Voor zover ik mij kan herinneren is de download voor iso2 onderbroken geweest, met de optie resume is hij doorgegaan. Hiervoor heb ik de "Downloader4X" gebruikt - normaal gesproken een prima tooltje. Ik had ook niet verwacht dat dit problemen op zou (kunnen) leveren bij iso's, zeker niet omdat de md5sum gewoon correct is.

  Wie laat zijn lichtje hierover schijnen?

  Greetz, dJezzer 8)
 • Geen last van.. Trek 't altijd ononderbroken via (smart)FTP binnen :)
 • Omdat de tweede kopie die ik van iso2 heb gemakt dezelfde verschijnselen heeft, heb ik deze iso nogmaals binnengehaald, deze keer vanaf een andere ftp-site. En de cd met een ander programma gebrand. De md5sum is trouwens ook nu weer correct.
  Toch krijg ik wederom dezelfde foutmeldingen bij xpdf en/of xsane.

  Dit is toch wel apart.

  Wie is dit ook wel eens overkomen, hoe heb je dit opgelost?

  Greetz, dJezzer 8)
 • Misscheen heeft je cd speler wat ruzie met sommige merken cd's ?
  mijn cd rom leest ook soms niet alles correct in… De reden dat ik cd 1 t/m 3 uit me urpmi sources van mandrake 9.1 heb gemikt terwijl ik hem 10 minuten daarvoor vanaf die cd's heb geinstalleerd.
 • Ik denk niet dat de cd-speler in dit geval moeite heeft met het merk cdroms - ik heb zojuist RH8 geinstalleerd en hiervoor is hetzelfde merk cd-r gebruikt.
  De full-install heb ik al eerder geprobeerd te installeren, maar dan krijg ik ook de foutmelding die ik al eerder aangaf.

  Anyway, het probleem is opgelsot door een oude versie te installeren - de nieuwe uitdaging is upgraden tot versie 9 :D

  Bedankt, greetz, dJezzer 8)
 • Er stond gisteren op linuxiso.org dat er problemen waren met de md5 checksum van redHat..zou het er iets mee te maken kunnen hebben… :wink:

  M.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.