Vraag & Antwoord

OS Linux

Internet account via kabelmodem.

Anoniem
adecois
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb Suse 8.2 op mijn pc geinstalleerd, en alles ziet er patent uit. Alleen de internet toegang krijg ik niet klaar. Ik heb een kabelmodem bij Telenet (B) en moet ergens in Konqueror mijn accountnummer en paswoord ingeven, doch ik weet niet waar. In al de dokumentatie die ik heb wordt overal aangegeven waar het accountnummer moet ingevuld worden bij alle types van modems behalve voor de kabelmodem, en op de site van Telenet wordt ik ook niet wijzer. Kan er iemand mij de juiste weg wijzen ?
  Bij voorbaat dank.
 • Ik heb even snel op de site van telenet gebladerd, maar volgens mij hoef je voor de verbinding zelf geen wachtwoord in te vullen. Gewoon je kabelmodem aanlsuiten en dm.v. DHCP een IPadres laten krijgen een lopen maar.
  Om te controleren of het werkt kun je in een terminalvenster ifconfig typen. Dan moet er voor elke netwerkkaart in je PC een stukje tekst verschijnen met het bijbehorende IPadres.

  Voor het ophalen van je e-mail moet je natuurlijk wel een acountnaam en wachtwoord invullen. Ik zit nu even niet achter een PC met KDE, maar het is de laaste optie in het een na laatste menu geloof ik. Daarin kun je al je accountgegevens voor de uitgaande en inkomende mail kwijt.

  Succes!
 • Daar wringt nu net het schoentje, ik krijg een IP nummer toegewezen, dus de dhcp werkt maar ik krijg geen toegang. Ik vermoed dat dat is omdat Telenet mij niet herkent omdat ik niet aanlog met een accountnummer en geen paswoord??
  PS: Zou het kunnen dat ik eerst het E-mail aanloggen in orde moet brengen en zo ja, hoe moet dat??
 • Ik kan me haast niet voorstellen dat je eerst je email moet gebruiken.
  Ik weet van kabelmodems in NL dat ze daar soms kijken naar het MACadres van de netwerkkaart die je op het kabelmodem aansluit. Die geven dus geen IPadres af als je niet de netwerkkaart gebruikt die je bij hun hebt opgegeven.
  Maar ja, jij hebt wel een IP, dus dat zal het niet zijn.

  Kun je de informatie die commando ifconfig eens posten. Wie weet kunnen we daar wat uithalen.
  Lukt het eignelijk om je DNS te pingen?
 • Hartelijk dank. Ik heb de gegevens ingevuld in ' Ximian Evolution' , en hij was vertrokken!!
  Nu moet ik zien dat ik diezelfde truc bij Knoppix gedaan krijg want daar staat geen Ximian op.
 • Mooi dat het gelukt is!

  Wel raar dat er een email client bij komt kijken. Maar goed, als't werkt, dan werkt 't.


  Waarom wil je eigenlijk knoppix gebruiken als je al Suse hebt?
 • Bij Telenet kun je de netwerkkaart verwisselen nadat ze vrijgegeven is door ' ifconfig/release' of door de ' lease time' (2 uren) af te laten lopen, dus je bent niet gebonden aan de MAC identificatie. Ik ben een leek in Linux, en ook in Windows, en door de berichten over het gebruik van Knoppix als ' reddings cd ' tracht ik een beetje handiger te worden in het gebruik ervan. Ik kan me wel voorstellen dat het handig kan zijn als ge dat gebruikt op een pc die in de problemen is, en tegelijk over internet toegang beschikt.
  Voor de internet toegang vermoed ik dat Telenet de volgende procedure toepast: als ik verbinding maak krijg ik van de dhcp een IP nummer toegewezen en vraagt Telenet ' wie ben jij' waarop mijn pc antwoordt met mijn accountnummer en paswoord, en na verificatie krijg ik vrije doorgang ( denk ik !? )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.