Vraag & Antwoord

OS Linux

knoppix en rechten op harde schijf

3 antwoorden
  • Dag beste mensen, Heb een Knoppix CD'tje, dat erg leuk werkt, maar ik zou graag willen weten hoe ik de rechten kan krijgen om op mijn linux-partities op m'n harde schijf aanpassingen te kunnen doen. Kan ik iets intypen in de shell van Knoppix waardoor ik root ben van de SUSE partitie op de harde schijf, om vervolgens weg te kunnen schrijven naar de harde schijf? groet, Joost
  • [quote:1ceabd9077="mjfk"]Kan ik iets intypen in de shell van Knoppix waardoor ik root ben van de SUSE partitie op de harde schijf, om vervolgens weg te kunnen schrijven naar de harde schijf? [/quote:1ceabd9077] Zoals je het nu uitdrukt niet. Je kunt wel root worden in Knoppix en dan filesystems mounten en naar wens beschrijven. Om root te worden in Knoppix: sudo su of CTRL+ALT+F1 en dan op het console passwd gebruiken om een nieuw password te maken. Dit nieuwe password kun je dan later opgeven wanneer er om wordt gevraagd in de desktopomgeving.
  • Om te kunnen schijven naar je Linux-partities, moet je ze handmatig mounten, omdat in de fstab van Knoppix alles read-omlu gemount wordt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.