Vraag & Antwoord

OS Linux

problemen met cups/foomatic

Anoniem
mariourk
2 antwoorden
 • Ik wil een printer installeren onder Linux. Het gaat om een Canon LBP-4u.
  Op mijn eigen Linux systeem is het me al gelukt met behulp van "cups". Ik heb de printer eerst op mijn paralelle poort aangesloten en later op een printserver. Beide keren kon ik een testpagina printen, dat werkte dus ok.
  Nu ik alles goed had werken op mijn eigen pc, wilde ik hetzelfde doen op mijn Linux-server zodat ik de netwerkprinter kan delen met de windows machines. Ik heb dus cups en foomatic geinstalleerd op mijn server. Het vreemde is nu dat ik een foutmelding krijg op het moment dat ik:
  "foomatic-configure -s cups -p Canon-LBP-4U -c file:/dev/lp0 -n Canon -d lbp8" intik. Ditzelfde commando heb ik dus gebruikt op mijn eigen pc en dat deed wat je ervan zou verwachten, een printer aanmaken die het vervolgens goed doet.
  Ik krijg de volgende foutmelding: "lpadmin: Unable to connect to server: Connection timed out Could not set up/change the queue "Canon"!"

  Op de een of andere manier kan het device waarop de printer is aangesloten niet worden gevonden (lpt1 of een netwerk adres voor een printservertje) Als ik dmv de webinterface van cups een printer wil aanmaken dat kan ik bij de stap "device" niks kiezen, het is gewoon leeg. En dat terwijl ik op mijn eigen pc legio devices kan kiezen.
  Wat kan er fout zijn? :cry:
 • heb je wel de cups drivers geinstalleerd op je server ??

  en als je toch een printserver hebt dan kun je toch direct daarheen printen ?? en hoef je dat niet via je server te doen tenzij je je printspool perse op je server wil hebben natuurlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.