Vraag & Antwoord

OS Linux

Samba en Clarkconnect

Anoniem
MrLeeJohn
10 antwoorden
 • Ik heb Clarkconnect 2.0 gedownload, nav het artikel in CT. Ik wil namelijk een simpele en stabiele bestandsserver. Linux zou stabiel zijn en clarkconnect zou simpel te installeren zijn. Ik heb tijdens de installatie ook samba mee geinstalleerd. Alles draait goed, kan via mijn webbrowser inloggen. Ga naar samba, geef daar aan dat ik /home wil delen. Alles schrijfbaar. Windows XP ziet de de server en de door samba aangemaakte share. Als ik dan dubbelklik, geeft windows xp aan dat ik geen toegangsrechten heb. Waar moet ik dit nu in gaan stellen ? Bij samba heb ik al toestemming gegeven, publiekelijk=yes, schrijfbaar=yes, creer masker staat op lezen/schrijven (0644)

  het pad staat op home. Of moet dit /home zijn ?

  Ik heb helemaal geen verstand van linux en kom er dan ook niet uit. Wie weet raad ? Zo moeilijk moet dit volgens mij niet zijn !
 • volgens mij moet je op XP inloggen met een gebruikernaam en wachtwoord die bij samba bekend is.

  Max
 • ClarkConnect lijkt het af en toe zo links en rechts niet te doen, maar daar is meestal een reden voor. In deze moet je in ClarkConnect nog users toevoegen. Liefst eentje waarmee je in xp inlogt, met hetzelfde wachtwoord.
 • hoe kan ik users toevoegen dan ? moet dat in de prompt ?
 • Via https://<ip-adres-van-jouw-clarkconnetc-pc>:81

  Kom je in de configuratie en daar kan je dat ergens doen. Mij viel trouwens op dat ClarkConnect daar wel eens een steekje laat vallen…. ik moet wel eens een user het wachtwoord achteraf nogmaals geven.

  Succes…
 • in clarkconnect kan ik nergens users toevoegen, of weet jij mij te zeggen waar ? Onder configuratie kan ik niks vinden.
 • Kies voor configuratie, dan staat het links boven (4e of 5e optie (uit mijn hoofd) onder systeem.

  Zie http://www.clarkconnect.org/info/screenshots/home_2-0_config.html
 • je hebt helemaal gelijk, alleen ik kreeg die optie pas te zien nadat ik 3 kritische updates had geinstalleerd. In eerste instantie dus niet. Alles draait nu als een zonnetje, de server (een 486 met 96 mb geheugen) draait nu minstens zoniet zelfs sneller dan de p3-server met 512 mb geheugen met W-ME en filesharing.

  Laatste vraagje die ik nog heb: hoe kan ik zien hoeveel vrije ruimte ik nog op de schrijf heb ? Als ik in windows op de share klik met de rechtermuisknop, en dan eigenschappen, dan staat daar niets vermeld over de vrije schijfruimte.
 • >Laatste vraagje die ik nog heb: hoe kan ik zien hoeveel vrije ruimte ik nog op de schrijf heb ? Als ik in windows op de share klik met de rechtermuisknop, en dan eigenschappen, dan staat daar niets vermeld over de vrije schijfruimte.

  Zal wel ergens via de browser te zien zijn.

  Anders op de server zelf…. in een terminal… commando "df".
 • Ik kna je aanraden om webmin te installeren. dat heb ik ook laatst gedaan en daarmee haal je heel wat meer informatie en instelling mogelijkheden in huis. Bijvoorbeeld ook info over de schijven e.d. En natuurlijk samba. Maar voor samba kun je ook beter swat installeren. webmin gaat uit mijn hoofd via poort :10000 en swat via :901 als ik het goed heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.