Vraag & Antwoord

OS Linux

Slackware installatie

Anoniem
CaféMartin
10 antwoorden
 • Howdy,
  Gisteren heb ik voor het eerst Slackware geïnstalleerd. Volgens de email van Volkerding had ik e.e.a. bereikt, maar daar ben ik niet zo zeker van..
  Als ik wil booten zonder de cd, blijft het bootproces in het vroegste stadium hangen. Slackware zegt Grub G[vierkantje][Delta] en dan gebeurt er niets meer. Moet de root partitite nog gemount worden?
  Ik probeer er een desktop-systeem van te maken en heb daarom gnome en kde geïnstalleerd, zouden die na het booten vanzelf moeten starten, of moet je ze initialiseren?
 • Grub is je bootmanager..
  Als je grub ziet is Linux dus nog niet gestart…

  Max
 • Hey Martin,

  ten eerste wil ik vragen welke versie van Slackware je hebt geïnstalleerd? 9. 1 wellicht want t/m 9.0 gebruikte Slackware nog LILO als bootmanager.

  Verder is de makkelijkste manier om een desktop systeem te maken met Slackware gewoon een ram op full install te geven en klaar ben je. Hotplug zal de meeste hardware automatisch herkennen en je hoeft zelf alleen nog wat kleine zaken in te stellen, zoals bijvoorbeeld je default runlevel. Slackware boot standaard in init 3 (text) en jij wilt standaard grafisch booten, dit doe je door in /etc/inittab het defaultrunlevel naar 4 te zetten.

  Ik denk niet dat er een prob is overigens nu. Geef enter gewoon eens een ram, waarschijnlijk start hij daarna gewoon door.
 • Als jij de mail van Patrick gelezen hebt, dan ben je dus een keer aangelogt.
  Voor zover ik weet gebruikt Slackware 9.1 uitsluitend Lilo als bootmanager. Grub als die er nu op staat, heb je er dus zelf opgezet…..

  A)
  Waarom eigenlijk

  B)
  Belangrijker is overgens hoe, want het lijkt wel dat er iets niet goed gegaan is. Nadeel voor jou is alleen dat er niet veel slackers zijn die al te veel ervaring zullen hebben met Grub.
 • Gelukkig is er iig één Slacker op het forum die wel ervaring heeft met GRUB onder Slack, namelijk me en dat ging werkelijk prima. Dus vertel dan evem wat je stap voor stap gedaan hebt.
 • Het ging als volgt:

  Versie 9.0 geïnstalleerd. Tijdens de eerste installatie wordt gevraagd van welke kernel er moet worden geboot. Daar lette ik niet goed op, want ik koos een kernel op de cdrom. De tweede keer zag ik dat.
  Grub had ik er niet op gezet, daar kwam 'ie zelf mee toen ik inconsistent handelde met de instructie die ik had gegeven. [nl. booten zonder de cdrom, terwijl ik linux had geïnstrueerd de kernel van de cdrom te gebruiken.]

  lilo heb ik in de MBR gezet, omdat ik nog héél weinig commando's ken en het eerst even zo makkelijk mogelijk wil proberen - er komt al genoeg bij kijken.

  Nu boot 'ie meteen naar de command line.
 • Dat ie naar de commandline boot is niet zo verwonderelijk. Dat is het default runlevel van een Slackware installatie.
  Als je dat veranderen wil dan moet je /etc/inittab wijzigen.
  Ziek ook http://bilbos-stekkie.com/slack_init
  Wat wel verwonderlijk is, is de Grub van jou…… Slackware komt namelijk niet met Grub.
 • Hallo,

  Een tijdje geleden heb ik ook Slackware op een oude Pentium 1 gezet.
  Standaard wordt idd LiLo gebruikt.
  Echter om de een of andere vage reden was het onmogelijk voor LiLo om mijn Slackware hardeschijf (secondary) te booten.
  Ik heb van alles geprobeerd, maar ik liep tegen een error aan die niet was op te lossen.
  Daarom heb ik Grub geinstalled.
  Volgens mij staat deze gewoon op de slackware cd hoor…

  Maar goed,
  persoonlijk geef ik de voorkeur aan LiLo..,maar Grub is veelzeidiger.
  Grub kan ook onbekende OS's loaden.

  Probeer eens het volgende om toch de slackware kernel te booten :
  (Ik weet het niet zeker hoor, t'is al weer een tijd geleden en het werkt bij mij automatisch).
  [code:1:af15035732]
  rootnoverify (hd0,0)
  chainloader +1
  [/code:1:af15035732]
  of
  [code:1:af15035732]
  rootnoverify (hd0,0)
  kernel /vmlinuz
  boot
  [/code:1:af15035732]
  Hierbij ga ik er van uit dat je slackware install op de primary HardDisk staat en in de 1ste partitie.

  suc6
 • Hoi allemaal,

  kan de verschijning van grub iets te maken hebben met het feit dat daarvoor red hat op die schijf stond, ook al was de schijf geformatteerd? Als ik het erop heb gezet, heb ik daar niet bij stil gestaan.
  ik kwam er niet uit en ben toen opnieuw aan het installeren geslagen.
  9.1 over 9.0 heen. De eerste keer probeerde ik het met alt-F 2] [alt-F3] [xfs.s] Toen wilde lilo die ik in de mbr had gezet linux niet starten; na de rij punten reageerde het systeem alleen op een harde reset. Kernel panic. Dat reiserfs een probleem was, terwijl ik de 2 partities naar xfs geformatteerd, of ingesteld dacht te hebben.

  De 2de installatie met bare.i en ext3 verschenen er pak m' beet 15 regels 99 99 99's en wilde het systeem ook alleen maar reageren op een harde reset.

  Is het handig om lilo te installeren als je maar 1 os draait op 1 schijf (op de eerste partitie)? En waar kun je het nou het beste zetten?

  Omdat lilo vastloopt, komt slackware niet op gang. Geen mogelijkheid om iets in te tikken.
 • Je hebt ten alle tijden een bootloader nodig voor Linux, of dat nou grub, lilo of welke dan ook maakt niet zoveel uit.
  Wat je nu te doen staat is booten met de bootflop die je tijdens de installatie gemaakt hebt (toch?) en lilo alsnog goed installeren.

  Dat kan je doen door met de hand lilo.conf aan te passen of door het script liloconfig uit te voeren.

  Ook al verteld het script je dat het potentieel gevaarlijk is, je kunt lilo het beste in de MBR installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.