Vraag & Antwoord

OS Linux

boek gezocht

Anoniem
AndorabLe
9 antwoorden
 • ik zou eens linux willen leren ( ken er de balle van ) ik zoek een geschikt boek voor beginners( nederlands graag) dikte speelt geen rol, en dan het liefst ééntje voor redhat suse of mandrake. wie kent er een goed ???
 • Spijt me….. ik ken alleen maar engelse boeken die of niet distro specifiek zijn of (eentje) de slackware specifiek is.

  Kijk een op comcol.nl
 • Zoek hier eens
 • In het Nederlands heb je niet veel keus. 'Leerboek Linux' van Sander v. Vugt is wel aardig. Bij Scheltema zag ik een boekje 'ComputerIdee SuSE 8.2' ook van Sander v. Vugt. Deze laatste zag er wel héél simplex uit. Maar goed, om mee te beginnen is het misschien wel wat.
 • Vergeet ik bijna: Bij de Slegte ligt de '10 minuten gids Linux'. Is wel wat verouderd natuurlijk, maar de commando's die er in staan werken nog steeds. :wink:
 • GNU/Linux leer je door een partitie vrij te maken, de cdrom erin te rammen en gewoon aan het werk te gaan. Daar heb je absoluut geen boek voor nodig, je vind alles vanzelf wel uit en als je het sloopt, so what? :)
 • Ik zou bijna mijn eigen site vergeten .
  Deze heeft zoveel mogelijk nederlandstalige linken en gericht op de beginnende linuxgebruiker.

  http://www.ikwilhet.nu/index2.asp?siteid=280

  Ps. heeft iemand nog een mooie link ,verneem ik het graag :wink:
 • Een jaar terug was ik ook bijna aan Linux begonnen… begreep toen nog niet zo goed dat het alleen voor hobbyisten was… Maar het beste boek toen (en misschien nog wel) was 'Linux voor dummies', een dik geel ding met zijn eigen cd-rom met, voor zover ik nog weet, redhat.
  Mensen die met een grafische schil rond Linux beginnen zijn eigenlijk net zo slecht af als al die Windows gebruikers die nooit met DOS hebben moeten beginnen. Als je DOS kent, begrijp je ook beter waarom Windows af en toe zo eigenaardig reageert. Linux geeft, op command-level niveau, waarschijnlijk ook een veel beter inzicht in het OS. Teruglezend over mijn eigen tekst is mijn advies eigenlijk: begin met de Linux-prompt, maak je de commando's eigen, en begin later (omdat het zo mooi oogt) nog eens aan een grafische schil. Succes!
 • Om Linux goed te begrijpen kan ik je adviseren om juist een boek over UNIX te kopen.

  Zo weet je ongeveer hoe het systeem werkt. Anders krijg je te maken met wizzardjes die jouw distro niet heeft, een GUI die je distro niet heeft.. geen RPM maar gewoon source…. tja dat staat allemaal niet in een linux boek want de meeste linux boeken zijn gebaseerd op Red Hat , soms Suse.. en misschien wil je dat wel helemaal niet.

  kortom.. leer UNIX en dan leer je Gnu/Linux veel sneller

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.