Vraag & Antwoord

OS Linux

smc2635w pcmcia wireless netwerkkaart onder suse 8.2

Anoniem
Marcel de Reus
3 antwoorden
 • Voor belangstellenden met deze kaart: onder SuSE werkt het.

  Ik d8 dat het erg ingewikkeld zou worden om deze wireless kaart aan de praat te krijgen. Dit bleek echter niet het geval. Ik starte met het opzoeken van de jusite module op internet. Daar zag ik het advies staan om een specifieke ADM module te compileren. Verschillende geprobeerd, maar allen niet het gewenste resultaat. De oplossing bleek simpeler dan ik dacht.
  Via SuSE yast2 – Netwerkkaarten
  Een nieuwe toegevoegd. Gekozen voor draadloos (vinkje) en NIET aanvinken dat het een pcmcia kaart is, maar kiezen voor de 'driver zelf kiezen'.
  In het volgende overzicht staan namelijk ook enkele pcmcia kaarten genoemd. Ik heb de eerste bij mij in de rij gekozen de cisco / (ik meen) aeronet pcmcia wireless.
  Na een herstart, is waarschijnlijk niet eens nodig, werkte het meteen. Ik kreeg via dhcp ene ip en ik kon het netwerk op (internet in mijn geval).
  Dit laatste het verkrijgen van een ip ging met de ADM module steeds mis.
  Ik ben helemaal gelukkig :D
 • Ik heb nu sinds een week en een dag een draadloos kaartje. Een Lancom Airlancer 11 oid en bij de eerste Google hit stonden een paar lines die ik aan /etc/pcmci/config moest toevoegen en de kaart werkte direct :)
 • Ik heb een AktionTek kaart met een prism chipset. Werkt perfect. (Prism is over de gehele linie genoemen de best ondersteunde chipset).

  Hier thuis hebben we ook twee machines die een Realtek RTL8180 wireless chip gebruiken. Dit kan ik voorlopig nog even afraden. De drivers zijn closed-source en werkten 2 maand geleden voor geen meter. De nieuwste drivers werken redelijk. Maar het komt nowhere near Prism kaarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.