Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux Mandrake vernieuwen

Anoniem
dJeedJee
5 antwoorden
 • Iets wat ik me al een tijdje afvraag:

  Ik heb Linux Mandrake versie 9.1.
  Van hieruit is het mogelijk updates voor dit systeem te downloaden en te installeren.
  Wat ik me dan afvraag is of je op die manier dezelfde vernieuwingen binnenkrijgt als bij het installeren van de nieuwe versie 9.2.
  En wat wordt er dan eigenlijk precies vernieuwd?
  Alleen software of misschien ook de kernel?
 • Hoe mandrake er mee omgaat weet ik niet, maar bij de meeste distro's blijft de opwaardering van het systeem beperkt bij het versienummer dat je gebruikt.
  Dus bij 9.1 zul je alleen nieuwe pakketten krijgen die zijn bedoeld voor deze versie, ook bij veel updates zul je niet aanbelanden bij 9.2.

  Wat wordt er opgewaardeerd?
  Dat hangt af van wat Mandrake noodzakelijk vindt. Dat zijn bijna altijd beveiligingsopwaarderingen, en enkele keren nieuwere versies van pakketten die Mandrake belangrijk vindt voor haar distro.
  Daar kan ook de kernel bij horen, mits de oude kernel bepaalde fouten blijkt te bevatten of als een nieuwere versie bepaalde functionaliteit bevat die van belang is voor Mandrake 9.1.

  max
 • 9.1 upgrade je niet tot 9.2 met urpmi en haar sources als je dat bedoeld.
  hier heb je toch toegang tot Mandrake 9.2 voor nodig om een gehele distro upgrade te doen.

  de Urpmi sources zijn best groot. Er is dan ook genoeg te installeren en hierbij ook te upgraden. en Ja ..andere kernels staan hier ook in.. zowel source als binary.

  Beveiligingsupdates gaan door tot dat het versienummer EOL is. Dat is na 3 jaar. Jammergenoeg heeft MDK deze policy.
 • Als je tvreden bent over je 9.1 en je wilt niet 9.2 installeren is het het beste als je je drakie Urpmi configureerd http://mandrake-nl.computerdummies.net/phpBB2/kb.php?mode=article&k=3 en als je er wat voor voelt natuurlijk mandrake clublid worden ,klik maar ff op de zig in mijn hantekening
 • [quote:5fad7c5a36="peet@mandrake"]Als je tvreden bent over je 9.1 en je wilt niet 9.2 installeren is het het beste als je je drakie Urpmi configureerd http://mandrake-nl.computerdummies.net/phpBB2/kb.php?mode=article&k=3 en als je er wat voor voelt natuurlijk mandrake clublid worden ,klik maar ff op de zig in mijn hantekening[/quote:5fad7c5a36]

  Met urpmi kan je je distributie niet upgraden dus

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.