Vraag & Antwoord

OS Linux

Ext-2 partitie

Anoniem
sybren
11 antwoorden
 • He allemaal! Ik wil een versie van Redhat installeren, maar dan zegt het install-programma om een ext-2 partitie te maken. Dat lukt mij niet met die Diskdruid of Fdisk. Hoe moet ik dit doen?
 • Welke redhat-versie wil je installeren?

  Max
 • redhat 5.1 . Ik wil ook nog FF vragen over een goede link van de nieuwste redhat iso's. Ik krijg die van redhat.com niet gedownload. (?) Ik dacht dat redhat maar 1 iso had te downloaden. Maar het zijn er drie(?)

  MVG. Sybren Wartna
 • [quote:84d8f48239="sybren"]Ik wil ook nog FF vragen over een goede link van de nieuwste redhat iso's. Ik krijg die van redhat.com niet gedownload. [/quote:84d8f48239] Bedoel je van redhat.com zelf? Heb je al geprobeerd met één van de mirrors [quote:84d8f48239="sybren"]Ik dacht dat redhat maar 1 iso had te downloaden. Maar het zijn er drie(?) [/quote:84d8f48239] Vroeger kon Red Hat en andere Linux distro's dan wel op één CD, maar bestaat nu uit meerdere en waarschijnlijk ook grotere pakketten.
 • Bedankt over de uitleg van die iso's. Ik ga ze zo downloaden. Maar hoe zit het met een ext-2 partitie te maken?
 • [quote:94bbeb18a4="sybren"]Maar hoe zit het met een ext-2 partitie te maken?[/quote:94bbeb18a4] Zoals je zelf al aangaf [quote:94bbeb18a4="sybren"]Diskdruid of Fdisk[/quote:94bbeb18a4] Alleen heb je dan een niet gepartitioneerde ruimte van minimaal 6 GB nodig. Voor 9.0 kun je beter ext3 gebruiken. Deze ext3 - en swap partitie kan dan tijdens het installeren worden gemaakt.
 • :x Dit is nog steeds niet wat ik wil horen. Ik loop vast bij de installatie omdat ik geen ext2 partitie heb. Met diskdruid en fdisk lukt het niet. Ik weet ook die commando's niet….
 • Je moet zorgen dat je op je harde schijf wat ruimte vrij hebt (of vrij maakt). Op dat vrije stuk kun je dan met disk druid een partitie aanmaken. Daar kun je opgeven dat die partitie ext2 moet zijn.
 • [quote:cbb3972774="sybren"]Dit is nog steeds niet wat ik wil horen. Ik loop vast bij de installatie omdat ik geen ext2 partitie heb. [/quote:cbb3972774] Hm, maar wat voor een partitie heb je dan wel op je harddisk? Wellicht één grote NTFS partitie? Dan zal je die eerst kleiner moeten maken. Meestal kan dat niet zonder data verlies. Tenzij je een commercieel partitioneer programma gebruikt als PartitionMagic. Maar zelfs dan is een backup, voordat je de NTFS partitie kleiner maakt, van onmisbare data aan te bevelen.
 • Ik had eerst FAT32. Met win ME. Daarna heb ik de schijf geformatteerd. Na een tijdje heb ik gewoon de partitie verwijderd. De harde schijf wordt in dos niet herkend, maar onder mijn system beheer (DELL) en het installatie progje van redhat, wel. Er staat niet bij welke soort partitie het is.
 • [quote:07d364f617="sybren"]Ik had eerst FAT32. Met win ME. Daarna heb ik de schijf geformatteerd. Na een tijdje heb ik gewoon de partitie verwijderd. [/quote:07d364f617]
  Als je de Red Hat installatie begint, kom je na een paar muis klikken bij Disk Partition Setup. Je selecteert dan Manually partition with Disk Druid en Next. Welke info zie je hier? Als de harddisk nog steeds leeg is kun met New een Linux – en een swap partitie maken. Zorg er wel voor dat deze Linux partitie, via Edit, een mount point heeft. [code:1:07d364f617] / [/code:1:07d364f617]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.