Vraag & Antwoord

OS Linux

Beeldscherm

Anoniem
maximilaan
11 antwoorden
 • Oke, Morgen ben je de eerste!!!
 • Ondertussen is het al klaar. Heb er een andere desktop omgeving opgezet

  En die draait nu goed!!!1
 • Ik heb op een wat ouwe computer Linux mandrake 9.0 geinstalleerd. Het gaat allemaal goed totdat hij opnieuw opstart, en het inlogscherm moet komen. Het beeldscherm gaat dan op oranje, en doet veoor de rest helemaal niks meer. Het gaat om een philips 105 s . Wie kan mij helpen

  Comp met linux
  Compag deskpro
  120 mhz
  1 mb videokaart
  40 mb ram
  1 gb schijf
  840 mb schijf
  cd-rom

  Misschien dat het komt door de video kaart.
  Mar ik had begrepen dat linux niet zo veel nodig had.

  Ik hoop dat jullie mij wat meer kunnen vertellen.
  Alvast bedankt!!!
 • Wanneer je scherm op iets anders dan zwart gaat heb je waarschijnlijk tijdens de installatie X geonfigureert en dat is op zo'n bakkie niet echt aan te raden.

  druk ff op tab als je je bootmenu ziet (indien lilo is geinstalleerd tenminste) en tik dan in linux init 3 (voor grup moet je ff een online handleiding op zoeken voor deze bootoptie.

  Nu start je simpel in een console op en kun je alsnog X configureren en daarna met startx fvwm (bijv.) een x-omgeving starten die wel door je machiene gedraaid kan worden.
  KDE en GNOME zijn simpel wat te zwaar voor zo'n bak en KDE wordt afain standaard gestart door Mandrake.
 • We gaan het even proberen
 • Het beeldscherm springt nog steeds uit.Misschien helpt een andere distrinutie. Ik heb nu mandrake 9.0. Zal deze misschien te zwaar er voor zijn. Ik hoop dat jullie iets weten
 • 1 mb vram is niet veel, maar zou moeten kunnen. gewoon 800x600 in 16bits kleuren instellen. Het lijkt erop dat dat het probleem is.

  Dat neemt niet weg dat Mandrake dat gewoon goed zou moeten doen. Welk merk en type videokaart heb je?

  Gaat je beeld werkelijk op oranje of gaat de monitor simpelweg uit (en dus op zwart)?
 • Ik heb de monitor op 800*600 kleuren ingesteld bij de configuratie van de x-server tijdens het installeren van mandrake.
  De monitor gaat op standbij lijkt het wel. En met oranje bedoelde ik het ledje dat bij de powerknop. Het gekke is. De hd rammelt wel gewoon vrolijk verder. Het is netf of die gewoon verder gaat met linux opstarten.
  Misschien moet ik effe vertellen hoe he gaat. De computer gaat aan, het geheugen word gecontroleerd, en de bootmanager komt te voorschijn. Ik druk op enter om linux te starten, en de hele reutemeteut komt ervoor. Weet je wel, met die groene oke'tjes. Op een gegeven moment springt het beeldscherm laten we zeggen op standby, en de hd gaat verder en ik heb niks meer te doen dan de computer maar uitdrukken. Over het merk van de video kaart dat hoor je nog. De computer staat boven, en daar licht iedereen op bed. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.
 • Ik heb dit wel vaker gehoord. Vrijwel zeker is het wel op te lossen. Hangt idd van merk en type videokaart af.
 • [quote:cdece868a8="Martijn Hogendorf"]Ondertussen is het al klaar. Heb er een andere desktop omgeving opgezet

  En die draait nu goed!!!1[/quote:cdece868a8]

  En nu wel ff vertellen hoe je dat nu gedaan hebt he ;)

  zo'n opmerking hebben we natuurlijk niks aan en mocht een ander ook zoiets hebben kunnen ze het via de search vinden met jouw oplossing
 • Oeps sorry :oops:

  Maar heb Linux weer opnieuw geinstalleerd, en heb kde en gnome niet mee laten installeeren maar aleen maar de alternatieve bureaubladen. En nu heb ik het draaien als een trein. WEet niet welke ik heb draaien, maar gaat het effe uitzoeken en dan vertel ik het als nog.


  Iniedergeval bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.