Vraag & Antwoord

OS Linux

Pas ergens gelezen:

Anoniem
None
24 antwoorden
 • In zijn eigen liefdadigheidsfonds, hoezo?

  Max
 • Vroeg ik me af. Ik wist niet dat die meneer van windows een liefdadigheidsfonds had. Overigens moet ik zeggen dat 24 miljard wel een belachelijk hoog bedrag is. :-)
 • [i:1d359b2bca][b:1d359b2bca]In a free world there's no place for gates and windows . . .[/b:1d359b2bca][/i:1d359b2bca] :wink:
 • En in de kelder klinkt het gedreun van de eeuwige baarddraaimachine……..
 • We leven helaas niet in een vrije wereld, maar in een wereld van ongelijkheid, kapitalisme, concurrentie en egoïsme. Mensen als Bill Gates worden in de westerse cultuur door maar al te veel mensen als een ultiem voorbeeld, een succes, gezien. Ik kwam laatst tot de verschrikkelijke ontdekking dat hier in huis een boek van Bill Gates (The Road Ahead) op de planken staat.

  Lang leve de McDonalds, Coca-Cola, Intel en Microsoft! Lang leven de beschaving!
 • Ach, Bill Gates stopte onlangs nog 24 miljard in een liefdadigheidsfonds, dus zo slecht is die man nog niet ;)

  Max
 • Tjsa, wat moet ie anders met zijn geld. Hoeveel had ie ook weer? 60 miljard? Als ie daar 99% van weggeeft, kan ie nog steeds als een vorst leven. En het blijft ook nog met bakken binnenkomen, als je nagaat dat de winstmarge op windows ongeveer 85% is. Hoezo monopolie.
 • als je over Bill's donaties hebt… , hier heb ik een link gevonden waar ook niet alles koek en ei is –>

  http://www.theregister.co.uk/content/4/28063.html

  en als je toch over " iets gelezen" hebt ….hier zijn er ook een paar goeie… in verband met Linux en Microsoft –>

  http://www.heise.de/tp/english/inhalt/te/5263/1.html

  http://www.linuxlookup.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1443&mode=thread&order=0&thold=0

  http://www.jewishworldreview.com/1003/free_office.asp

  en hier is een officiele gids van het Duitse Ministerie hoe je Microsoft Windows kunt dumpen :wink: …–>

  http://www.kbst.bund.de/Anlage303777/pdf_datei.pdf
 • [quote:5465546644="gerben"]Tjsa, wat moet ie anders met zijn geld. Hoeveel had ie ook weer? 60 miljard?
  [/quote:5465546644]
  Yep, zoiets :D
  [quote:5465546644]
  Als ie daar 99% van weggeeft, kan ie nog steeds als een vorst leven.
  [/quote:5465546644]
  Inderdaad, raar idee eigenlijk zoveel geld..
  [quote:5465546644]
  En het blijft ook nog met bakken binnenkomen, als je nagaat dat de winstmarge op windows ongeveer 85% is.
  [/quote:5465546644]
  Hmm, die 60 miljard verdient hij niet aan de winstmarge van Windows, maar aan de beurswaarde van Microsoft
  [quote:5465546644]
  Hoezo monopolie.[/quote:5465546644]
  Microsoft heeft geen monopolie.

  Max
 • [quote:0421c85736="nougabolle"]als je over Bill's donaties hebt… , hier heb ik een link gevonden waar ook niet alles koek en ei is –>

  http://www.theregister.co.uk/content/4/28063.html
  [/quote:0421c85736]

  De kritiek op dat artikel is overigens ook niet mals…

  Max
 • Die beurswaarde wordt natuurlijk wel gevoed door die 85% marge. Als je product geen winst maakt, zijn je aandelen ook niks waard.

  Tjsa, monopolie, daar kunnen we lang en breed over twisten. Feit is dat op 97% van alle pc's een of andere versie van windows draait. En dat zal de eerste tien jaar waarschijnlijk ook niet veranderen, als dat ooit al gebeurt. Hetzelfde geldt overigens voor MS Office.
 • [quote:6c951b683f="gerben"]Die beurswaarde wordt natuurlijk wel gevoed door die 85% marge. Als je product geen winst maakt, zijn je aandelen ook niks waard.[/quote:6c951b683f]
  Tja, dat klinkt logisch, is het echter niet.
  Kijk naar UPC die jarenlang een hoge beurswaarde had, terwijl ze miljarden verlies draaiden.
  Kijk naar Netscape, waarvan de programmeurs schatrijk zijn geworden door de beurswaarde, terwijl het bedrijf op dat moment geen winst maakte.
  Dat het goed gaat met Microsoft is natuurlijk wel van invloed op de beurswaarde, maar zeker geen pre.
  Verder is het geen schande dat je als bedrijf winst maakt lijkt me..

  [quote:6c951b683f]
  Tjsa, monopolie, daar kunnen we lang en breed over twisten.
  [/quote:6c951b683f]
  Nee hoor, als je een monopolie hebt, dan heb je het alleenrecht om iets aan te bieden (biv. Essent die als enige via de kabel in die in mijn stad ligt tv en internet mag aanbieden).
  Microsoft heeft niet het alleenrecht om op pc's Windows als OS te plaatsen, dus geen monopoli.
  [quote:6c951b683f]
  Feit is dat op 97% van alle pc's een of andere versie van windows draait. En dat zal de eerste tien jaar waarschijnlijk ook niet veranderen, als dat ooit al gebeurt. Hetzelfde geldt overigens voor MS Office.[/quote:6c951b683f]
  Dat klopt..

  Max
 • [quote:a1d347d852="maximilaan"]Ach, Bill Gates stopte onlangs nog 24 miljard in een liefdadigheidsfonds, dus zo slecht is die man nog niet ;)

  Max[/quote:a1d347d852]
  Zie het maar als een 'investering' , als hij deze niet maakt kost het hem uiteindelijk geld…
 • Hoeveel levert deze investering hem dan op?

  Max
 • Ik weet niet of het zo 1,2,3 in cijfers is uit te drukken, maar het is goed voor het imago…de pr zeg maar.
  Microsoft valt van de ene rechtzaak in de andere, op deze mannier toon je enige 'goodwill' en dat doet het goed bij het publiek.
 • [quote:5aedfe4937="gerben"]
  Tjsa, monopolie, daar kunnen we lang en breed over twisten. Feit is dat op 97% van alle pc's een of andere versie van windows draait. En dat zal de eerste tien jaar waarschijnlijk ook niet veranderen, als dat ooit al gebeurt. Hetzelfde geldt overigens voor MS Office.[/quote:5aedfe4937]
  Heb je daar een recent onderzoek van dan? Voor zover ik weet hebben MacOS en GNU/Linux samen een ruime 10%, ik dacht zelfs bijna 15% in handen.

  De eerste tien jaar niet veranderen? :P
  Lol, vorig jaar rond deze tijd in Tiel gaf Jeroen Baten zijn visie hierop en later in een presentatie in Tiel gaf hij daar uitleg bij en hij kwam eerder op ongeveer 2 jaar voor we een echte verschuiving in de markt zouden zien.
  Je ziet nu al dat overheidsinstanties etc voor 2006 moeten streven om te schakelen naar open standaarden en opensource software en dat de ene na de andere overheid op GNU/Linux over stapt. Dell levert nu ook weer GNU/Linux bij hun PC's. HP levert al laptops met GNU/Linux en de Lindowsbakken doen het erg goed in Amerika. Bovendien levert Seagete al HDD's met daarop Lindows preinstalled.

  De 2 jaar was misschien iets te positief, maar ik denk toch zeker dat we binnen nu en 5 jaar een grote verschuiving zullen krijgen. M$ Office zal waarschijnlijk ook al snel moeten inleveren. OpenOffice is enorm populair en al meer dan 10 miljoen keer gedownload (dat was een paar maanden terug) en bovendien zie je vooral in Duitsland dat StarOffice al een groot marktdeel heeft, net als overigens OSS browsers als moilla.
 • [quote:d463aed99f="bvvelde"]Ik weet niet of het zo 1,2,3 in cijfers is uit te drukken, maar het is goed voor het imago…de pr zeg maar.
  Microsoft valt van de ene rechtzaak in de andere, op deze mannier toon je enige 'goodwill' en dat doet het goed bij het publiek.[/quote:d463aed99f]
  Nou, $24.000.000.000,00 is wel erg veel geld om prive in een liefdadigheidsfonds te storten om het imago van je bedrijf op te vijzelen.
 • Bill Gates heeft beloofd al zijn geld op wat voor zijn zichzelf, vrouw en kinderen na weg te geven en dat is echt niet om M$ imago op te vijzelen, maar gewoon omdat het zo'n kwade man nog niet is.
 • 85% winst volgens een onderzoek van de SEC.
  http://www.computerweekly.com/Article117557.htm

  97% marktaandeel volgens onderzoek Onestat.
  http://www.onestat.com/html/aboutus_pressbox10.html

  Tjsa, monopolie of niet, dat lijkt me meer een kwestie van semantiek. Micro$oft is vrij om zijn prijs te bepalen, bij totale afwezigheid van concurrentie. De concurrentie die er wel is, maakt niet of nauwelijks winst, en blijft qua ontwikkeling en bruikbaarheid achter bij windows. Officieel hebben ze wellicht geen monopolie, feit is dat zij gewoon bepalen wat er gebeurt.
 • In welk liefdadigheidsfonds heeft Bill Gates dat geld dan gestopt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.