Vraag & Antwoord

OS Linux

Alleen Linux !

Anoniem
dJeedJee
12 antwoorden
 • Ik wil voortaan als Desktop Systeem Linux Mandrake 9.2 gebruiken alleen ik heb momenteel een Dual-Boot met Mandrake 9.1 en Windows 98 SE 98 staat op C: overigens , Weet iemand heo ik het zo kan doen dat 98 verwijdert is van mijn systeem en alleen Mandrake eropstaat ? Alvast Bedankt.
 • fdisk (op eigen risico), of een opstartdiskette maken in Windows en format c: (ietsepietsje veiliger)
 • Is het niet gewoon ff verstandig om een schone installatie te maken.
 • [quote:2af6eae808="peet@mandrake"]Is het niet gewoon ff verstandig om een schone installaie te maken.[/quote:2af6eae808] Dit heeft niksmet een installatie te maken volgens mij ? Maar als ik met FDISK mijn partitie C: dus verwijder waar win98 opstaat dan is mijn c: partitie dus weg dat moet ook. Alleen start mijn PC dan wel met Linux op ?
 • Je kunt fdisk (of cfdisk) gebruiken om de windows partitie een type Linux filesysteem te maken.
  Vervolgens "formateren" als ext2/3, reiser of wat dan ook….. dan kan je hem ergens mounten waar hij tot nut is (/home/downloads of zo)
  De configuratie van de bootmanager aanpassen dat windows er niet langer in staat.
 • Je kunt de inhoud van de windows schijven gewoon wissen. bijvoorbeeld met een format c:
  Maar als je met fdisk de partitite verwijderd loop je tegen meer problemen aan. Dan zal lilo of grub met een kernel panic komen, omdat de / root partitie niet gevonden kan worden.
  De partitie tabel is dan waarschijnlijk veranderd. Ofwel het nummer van je root partitie moet niet veranderen als je de windows partitie verwijderd. (hda3 zal bijvoorbeeld hda2 worden) of iets van die orde. Dit is natuurlijk op te lossen. Maar gewoon de windoos partitie formateren als fat of een ander filesystem (ext2 -3, xfs, reserfs, enz.) is beter.
 • [quote:acc01cb75d="peet@mandrake"]Is het niet gewoon ff verstandig om een schone installatie te maken.[/quote:acc01cb75d]

  sorry ik meende eigenlijk ,ff alles leeg en opnieuw installen .
  Ik neem aan dat je toch alleen maar 9.2 op je pc wil
 • Ik zou gewoon met diskdrake oid de Windows-partitie opnieuw formatteren naar reiserfs of een ander Linux-bestandssysteem.
  Vervolgens kun je de map /home verhuizen naar deze partitie.
  Als je daarna /etc/fstab op de hoogte brengt van de nieuwe situatie is windows geheel verdwenen, en heb je een aparte partitie voor je persoonlijke documenten (wel zo handig meestal)

  Als je een linux-bootloader gebruikt (lilo of grub), dan hoef je niet bang te zijn dat linux niet langer start als windows weg is.

  Probeer niet de windows-partitie te verwijderen.
  Kan wel natuurlijk, maar hierdoor kan je partitie-indeling worden verstoord, waardoor Linux niet meer opstart, en je dus veel meer instellingen moet aanpassen aan deze nieuwe situatie.

  Max
 • [quote:46525051de="peet@mandrake"][quote:46525051de="peet@mandrake"]Is het niet gewoon ff verstandig om een schone installatie te maken.[/quote:46525051de]

  sorry ik meende eigenlijk ,ff alles leeg en opnieuw installen .
  Ik neem aan dat je toch alleen maar 9.2 op je pc wil[/quote:46525051de]

  Tja, ik zie daar het nut niet van in.
  Bij Windows zou je dat wel doen, bij elke verandering de boel helemaal opnieuw installeren.
  Maar in dit geval lijkt me dat overdreven….

  Max
 • Iedereen zo zijn weg :lol:
  Dit is hoe ik het zou doen .
  FF backups maken.
  Fdisck en allepartities verwijderren of formateren.
  Nieuwe partities maken vooral een om belangrijke bestanden op te zetten of zoals in mijn geval muziek.
  En dan de OS opnieuw installen.
  FF URPMI configuren en draaien met die handel :lol:
 • [quote:d0adbf7ccd="peet@mandrake"]Nieuwe partities maken vooral een om belangrijke bestanden op te zetten of zoals in mijn geval muziek.
  [/quote:d0adbf7ccd]

  Tja, die heeftie nu in de vorm van de oude Windows-partitie ;)

  Max
 • [quote:2823572e11="maximilaan"]Ik zou gewoon met diskdrake oid de Windows-partitie opnieuw formatteren naar reiserfs of een ander Linux-bestandssysteem.
  Vervolgens kun je de map /home verhuizen naar deze partitie.
  Als je daarna /etc/fstab op de hoogte brengt van de nieuwe situatie is windows geheel verdwenen, en heb je een aparte partitie voor je persoonlijke documenten (wel zo handig meestal)[/quote:2823572e11]Dit is precies wat ik ook wou voorstellen. /home op een aparte partitie zetten is heel handig. Zo kun je makkelijk je distro upgraden of vervangen, zonder ongemerkt je /home te vernaggelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.