Vraag & Antwoord

OS Linux

PCI-Ethernetkaart wordt niet herkend door Redhat 9.1

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een PC met een PCI-Ethernetkaart (NE 2000 compatible) welke onder windows XP wordt herkend als: Realtech RTL8029 (AS) en aangesloten is op IRQ18, geheuegen: FF60-FF7F.

  Binnen Redhat 9.1. wordt deze kaart hardwarematig niet herkend. In het verleden heb ik gewerkt met Mandrake 8.1. en daar wedr deze kaart zonder problemen gedetecteerd. De kaart moet gaan functioneren als ETH0 voor een ADSL internetverbinding.

  Wie heeft voor mij suggesties om het probleem op te lossen, want ik wil wel graag met Redhat 9.1. blijven werken i.p.v. Mandrake 8.1
 • Kijk even met 'lsmod' welke module de kaart onder Mandrake 8.1 gebruikte en neem dit topic even door: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=103758
 • Red Hat 9.1 ??
  Maar als hij onder Mandrake werkt zou hij onder Red hat ook voor 99,9999% gevonden moeten worden..Mandrake is een afgeleide distro van Red Hat.
  Daarbij wordt die chipset al vanaf Red hat 6.0 gevonden..de NE2000 chipset is de meest ondersteunde chip-set onder alle ditrso's/OS-es.
  Check of de NIC er wel goed in zit.
  Heb je , nadat je de NIC er hebt ingezet en goed hebt aangedrukt, al het commando 'kudzu' geprobeert?
  Daarmee gaat RedHat je nieuwe hardware af en als hij een driver vind vraagt hij of je hem wilt configureren.

  M.
 • Ik herken dit probleem helemaal: ik gebruik ook Realtek netwerkkaarten, en heb ook ooit pogingen gedaan deze in RedHat aan de praat te krijgen. RedHat ziet de kaart gewoon niet staan.
  Mijn adsl-usbmodem wordt ook niet door RedHat herkend, en een draadloos netwerk is ook niet handig (ik heb een usb stick in mijn laptop).
  Was voor mij genoeg reden om eens naar andere distributies te kijken. Gebruik nu SuSE en Mandrake, en dat gaat perfect. Een beetje stoeien met hardware is prima, maar het hoeft geen levensmissie te worden.. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.