Vraag & Antwoord

OS Linux

REdhat 9.1 ADSL via BAbyXL (Tiscali)

Anoniem
djezzer
5 antwoorden
 • Hallo,

  heeft iemand ervaring met het instellen van een Sweex ADSL modem/router A voor het gebruik onder Redhat 9.1 en met provider BabyXL.

  De ADLS modem/router werkt prima onder Windows XP. In het verleden gerbuikte ik een Speed Touche Home modem in combinatie met ADSL4Linux. Dit werkte goed onder Mandrake 8.1. De vraag is is ADSL4Linux alleen geschikt voor MXStream of is het ook te gebruiken met ander providers.

  De ethernetkaart wordt goed herkent en is te activeren. Als ik via redhat 9.1. een XDSL configuratie uitvoer dan is deze niet te activeren.

  Wie heeft voor mij een werkende oplossing of een link naar nadere informatie?
 • Ik heb hier nu al zo'n half jaar géén problemen met de combinatie Red Hat Linux (8.0|9), ADSL via BaByXL (Tiscali) over een ISDN-lijn, Telindus 1111 ADSL Bridge. (Dat blijkt volgens mij ook uit een eerdere post, maar die kon ik ook zelf niet meer vinden …) Eerst had ik mijn PC direct aan de "Bridge" en nu met een router tussen Bridge en PC. Altijd eenvoudigweg met het grafische tooltje van Red Hat geconfigureerd, altijd aan de praat.

  Wellicht kan je hier de inhoud van het bestand[code:1:89d78c4f76]/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0[/code:1:89d78c4f76]even laten zien. Misschien dat dan blijkt wat er mis gaat …

  Bron van ergernis kan wel DHCP zijn. Het zou kunnen zijn dat de DHCP "lease" nog doorloopt voor een (inmiddels beëindigde} Windows XP sessie, zodat de Red Hat Linux 9 sessie geen niewue "leasetermijn" kan aanvragen bij de DHCP server van BabyXL. (Of is dit onzin?) Als dat géén onzin is: probeer je PC na een nachtje zonder ADSL verbinding opnieuw aan te loggen onder Red Hat, wie weet gaat het dan in één keer goed …
 • Je zou eens hier http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=80261&highlight= kunnen kijken.

  De DHCP lease bij Tiscali is 2 tot 4 uur, dus echt lang ben je niet uit de lucht. Ook in Windows XP kun je - net als bij linux - een netwerkkaart geforceerd vrijgeven. Dan wordt ook de DHCP-lease opgeheven. Zodra een nic zich opnieuw meld wordt hij voorzien van een nieuw IP-adres.

  Ik heb geen ADSL4linux gebruikt, en heb dezelfde configuratie als PeBo.

  Probeer eens de netwerkkaart direct via de bridge aan internet te koppelen. Gebruik de grafische tools om de nic te configureren.
  En geef een opsomming van je instellingen met betrekking tot je netwerkkaart, dan kunnen we die vergelijken.

  Greetz, dJezzer 8)
 • Mijn heren,

  Het probleem is opgelost. Bleek dat mijn ADSL modem/router is aangesloten met een cross-over kabel. Indien in deze voor Linux vervang door een normale LAN kabel werkt alles perfect.
 • Goed, dat problem is weer uit de lucht. Dit vond ik overigens wel aardig:[quote:3c8b262445="djezzer"]Ook in Windows XP kun je - net als bij linux - een netwerkkaart geforceerd vrijgeven. Dan wordt ook de DHCP-lease opgeheven. Zodra een nic zich opnieuw meldt wordt hij voorzien van een nieuw IP-adres.[/quote:3c8b262445]Hoe geef je een nic (veelal eth0, toch?) geforceerd vrij zodat je een nieuwe DHCP lease kan aftroggelen van de server?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.