Vraag & Antwoord

OS Linux

Matrox Milenium G550 werkt niet.

Anoniem
Frommel
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik draai sinds kort linux Redhat 7.2, ik heb weinig ervaring met linux. Ik zit alleen met een probleempje, ik heb een Matrox Milenium G550 videokaart draaien. Deze herkent Redhat niet. Als ik opstart krijg ik een soort commando scherm voor me. Hoe met ik de drivers van de videokaart nu installeren?

  Alvast bedankt,

  Mvg. Patrick
 • [quote:b7183caa92="Voyager_pm"]Ik draai sinds kort linux Redhat 7.2, ik heb weinig ervaring met linux. Ik zit alleen met een probleempje, ik heb een Matrox Milenium G550 videokaart draaien. Deze herkent Redhat niet.[/quote:b7183caa92] Voor de Matrox Milenium G550 wordt de mga driver gebruikt. Red Hat 7.2 heeft toch XFree86 4.1.0 Waarschijnlijk is deze te oud voor deze videokaart. Op de website van Matrox staan Linux drivers voor de Matrox Milenium G550 vanaf XFree86 4.2.0
 • Maar als ik dan in dat commando scherm zit… hoe kan ik die drivers dan installeren? Wat voor een commando's moet ik geven als ik de drivers bijv. op CD heb staan?
 • Als je wilt kennismaken met GNU/Linux kun je beter een beetje een recente versie van RedHat nemen. Die je nu hebt is al meer dan een jaar oud. Probeer 9.1 eens zou ik zeggen, die zal waarschijnlijk ook gelijk je grafische kaart automatisch herkennen.
 • Ik zal hem gaan downloaden. Hoop dat die beter werkt :) Ik ben wel benieuwd hoe linux zal werken.
 • 9.1 is echt een wereld van verschil hoor met 7.2. De ontwikkeling van opensource software gaat doorgaans in een zeer hoog tempo, dus als je het in tijd zou moeten aanduiden in tijd kun je bijne stellen dat 7.2 inmiddels prehistorisch is :D

  Over het algemeen zijn distributies als Red Hat, SuSE en Mandrake dood simpel. De meeste hardware wordt zo herkent en geconfigureerd en je kunt gewoon gelijk aan de slag. Bij een distro als Red Hat zit namelijk anders dan bij Windows al heel veel nuttige software dus je hoeft achteraf niet nog allemaal extra zaken te installeren. Je hebt gewoon direct een desktop met de meest uiteenlopende programma's.
 • Heb RedHat 9.0 met een G550 draaien zonder problemen, kaart werd gewoon herkend. Heb alleen de driver veranderd in 'vesa'.
 • Matrox maakt ook zelf drivers voor GNU/Linux dus mocht je ooit 3D support (dat heeft VESA) niet nodig hebben kun je die drivers gewoon van hun site halen. Dacht btw dat er standaard ook al specifieke Matrox drivers bij XFree 4.3.0 zaten hoor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.