Vraag & Antwoord

OS Linux

RedHat 9 en internet via kabelmodem.

14 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik ben een linux newbee. :oops: RH 9 geinstalleerd naast WinXPpro, ging goed. Internetverbinding met Xp goed, met RH 9 lukt het niet. Gebruik Realtek 8139 netwerkkaart en Motorola Surfboard SB4200 van Multikabel. RH 9 herkent wel netwerkkaart maar activeerd deze niet, opstarten verloop op dat punt erg traag. Na opstarten netwerkkaart niet actief te krijgen. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?? Vriendelijke groeten, Kees (Cat)
  • Gebruik je dezelfde netwerkkaart/computer voor Linux en Windows. Ik heb een monteur van Multikabel horen vertellen dat het modem locked op een MAC-adres. Ik moet zeggen dat ik twijffel aan de juistheid van die informatie, maar als niks anders werkt, zou je hier aan kunnen denken. Het draaiend krijgen van de Realtek zou geen probleem mogen zijn. Zoals je zegt herkent Redhat de kaart automatisch. Vervolgens moet je opgeven dat de interface mbv dhcp moet worden geconfigureerd. Ik kan mij niet herinneren of DNS automatisch werkt, of dat je zelf /etc/resolv.conf moet voorzien van gegevens. Als je met deze hints er niet uitkomt, moet je iets preciezer zijn over wat er al dan niet goed gaat. "Internet werkt niet" is een vage klacht die meerdere oorzaken kan hebben.
  • [quote:95f4c1cca0="thundercat"]RH 9 herkent wel netwerkkaart maar activeerd deze niet, opstarten verloop op dat punt erg traag. Na opstarten netwerkkaart niet actief te krijgen. [/quote:95f4c1cca0] Welke info geeft bij jouw dan, Hoofdmenu > Systeeminstellingen > Netwerk. Welke info toont: Devices, Hardware, staan er bij DNS een Hostname, Primary- en Secondary DNS. En bij Hosts? In plaats van Hoofdmenu enz, kun je ook typen in een Konsole [code:1:95f4c1cca0] redhat-config-network [/code:1:95f4c1cca0]
  • ifconfig geeft je alle info over de kaart(en). Zet anders eerst de kaart op staotisch (vast0 ip nummer en kijk of je de kaart opgestart krijgt, dat moet probleemloos kunnen, ik heb een vergelijkbare kaart in mijn laptop (Asus) zitten en dat werkt op mijn netwekr met vast ip OK. Lees verder de manual van RH9 door daar staan volgens mij de screenprints zelfs in...
  • Je kaart verwacht een IP-adres dat'ie per DHCP krijgt toegekend, en kennelijk gebeurt dat niet. Het klopt wel dat het opstarten lang duurt, omdat de netwerkkaart ruimschoots de tijd neemt met wachten op een dynamisch toegekend IP-adres. Je zult ook zien dat je computer de kaart zelf een IP-adres geeft uit de private-range, waarmee je inderdaad het internet niet op komt. Via het menu systeeminstellingen kun je de netwerkkaart configureren. Wellicht heeft multikabel ergens een lijstje met de instellingen meegeleverd? Met logisch piekeren moet er wel uit te komen zijn. Sterkte, greetz, dJezzer 8)
  • Hoi allemaal, Via een progje in winXP de netwerkinstellingen opgevraagt en ingevoerd in RH6. Netwerkkaart eth1 wordt nu bij opstarten herkent, maar hoe kan ik nu mijn account van multikabel instellen? Groeten Kees
  • [quote:beee17c426="thundercat"]Netwerkkaart eth1 wordt nu bij opstarten herkent, maar hoe kan ik nu mijn account van multikabel instellen? [/quote:beee17c426] Zoals ik al eerder aangaf met [code:1:beee17c426] redhat-config-network [/code:1:beee17c426] Als het goed is, staat bij Devices Profile een vinkje. Bij Status Active. Bij de tab DNS staat dan een Primary DNS adres. En wellicht ook een Secondary DNS adres. Omdat je internet via een netwerkkaart, zou deze al moeten werken. Het enige wat je nog zou moeten configureren is je e-mail programma. Welk e-mail programma gebruik je?
  • Hoi bedankt voor je snelle reaktie, Onder WinXP staat alles op automatisch. Doe ik dit in RH9 dan wordt de netwerkkaart niet geactiveerd. In XP instellingen als volgt. IP / Subnetmask 212.127.145.11? / 255.255.???.0 Gateway 212.127.???.? DHCP 172.31.254.??? Bij nader inzien leek het mij niet handig alle cijfers publiekelijk te tonen. Als ik deze instellingen vast instel in RH6 dan wordt de netwerkkaart wel geactiveerd bij opstarten. Als ik dan het internet op wil en een url invoer, dan kan de pagina niet gevonden worden. Met vriendelijke groet, Kees
  • Als de netwerkkaart actief is (bijv dmv statische instellingen), wat kan je dan doen? Een url invoeren in een browser vereist meer configuratie netwerktechnisch gezien. Als je de DNS server niet kunt pingen of zelfs de gateway niet (beide op ip), dan hoef je de browser niet eens op te starten. Je gebruikt RH6 of 9? In geval van de eerste, zou ik alle pogingen staken en eerst de nieuwe versie downloaden. Ik ben overigens geen grote liefhebber van de gui tools die tegenwoordig worden meegeleverd (hoewel de nic-config goed te doen zou moeten zijn). Als het niet lukt met de gui, zou je het eens op de ouderwetse manier kunnen proberen. Ik weet niet precies hoe Redhat werkt, maar hierover moet genoeg informatie te vinden zijn.
  • [quote:f6b20aa692="thundercat"]Als ik deze instellingen vast instel in RH6 dan wordt de netwerkkaart wel geactiveerd bij opstarten. [/quote:f6b20aa692] Dat is ook niet de bedoeling. Start een Terminal en typ [code:1:f6b20aa692] cd /etc/sysconfig/network-scripts [/code:1:f6b20aa692] [Enter] en typ [code:1:f6b20aa692] ls | grep ifcfg [/code:1:f6b20aa692] [Enter] Welke output krijg je daar? Is dat zoiets als [code:1:f6b20aa692] ifcfg-eth0 ifcfg-eth1 ifcfg-lo [/code:1:f6b20aa692] Wellicht probeer je dan de verkeerde netwerkkaart te configureren voor internet. Als je bijvoorbeeld netwerkkaart eth0 voor je internet verbinding gebruik, dan zou ifcfg-eth0 er zo uit kunnen zien [code:1:f6b20aa692] DEVICE=eth0 BOOTPROTO=dhcp ONBOOT=yes [/code:1:f6b20aa692]
  • Hi, Ik zou als volgt te werk gaan: 1. Start een terminal en tik: [b:5a7125364a]ifconfig[/b:5a7125364a] Zie je nu eth0 staan met alle informatie, of staat eth0 er niet bij en zie je alleen maar lo Indien dat het geval is, moet je eens het volgende proberen: [i]modprobe rtl8139 insmod rtl8139 ifup eth0 ifconfig[i] Nu zou je wel output moeten zien. NB. Je kan inderdaad redhat-config-network gebruiken. Als je je netwerkkaart goed hebt geconfigureerd, gewoon instellen via DHCP moet je evn op het volgende letten: [b:5a7125364a]Je hostname moet worden ingesteld![/b:5a7125364a] Middels je hostname krijg je een IP toegewezen. Dat doe je in het tooltje redhat-config-network. Vervolgens kan je het beste nog even de DNS-servers aan /etc/resolv.conf toevoegen. Succes...:P
  • Heb thuis twee RedHat 9.0 bakkies, beide aangesloten op dezelfde router/firewall/switch. De ene krijgt netjes een IP adres de ander begint te zeuren dat DHCP niet werkt o.i.d. Dezelfde instellingen, dezelfde netwerkkaart, dezelfde drivers... Die shit opnieuw geinstalleerd, zelfs nog een nieuwe router gekocht, helpt allemaal niks. Heb het een paar maanden geleden al is gepost hier. Gebruik nu maar gewoon vaste IP-adressen, werkt prima! :D
  • Ja, op mijn werk heb ik ook zo'n pc. RedHat deelt daar via DHCP de IP's. Gateways ed. uit en op alle pc's wil die dat gewoon accepteren op een na. Die zegt gewoon dat ie "wacht op dhcp". Erg raar. Ik heb idd. ook gewoon een statisch IP ingeklopt en dat werkt perfect. Waar het echter door veroorzaakt wordt???
  • ik werk ook al 3 jaar met een RH6 of 7 netwerk, altijd met vast IP-nr, nooit problemen. Systemen als client de laatste 3 jaar: Win 95, 98, 2000, XP, MAC, RH9, Suse 8... Max 10 pc's hiero.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.