Vraag & Antwoord

OS Linux

Knoppix 3.3 installatie

Anoniem
quasarz
7 antwoorden
 • Dag iedereen,

  Ik ben met een kennismaking met Linux begonnen door Knoppix 3.3 te installeren op m'n pc (wat wonderwel lukte). Als eerste ben ik maar begonnen om te proberen het uiterlijk ervan aan mijn smaak aan te passen. Dit met behulp van kcontrol (KDE). Op zeker moment echter verdwenen plots een groot aantal ikoontjes (misschien heb ik wèl iets verkeerd gedaan?). Het betreft o.a. de ikonen op de desktop en applicatie-ikoontjes in KDE zelf. Toen ik op 'achtergrond' klikte om deze te wijzigen verscheen een melding met de opschrift 'KDE Crash Ondervanger'. Het bericht zelf luidde:

  KORTE BESCHRIJVING
  Het programma KDE Configuratiecentrum (k-control) heeft een ongeldige bewerking gemaakt en wordt daarom afgesloten. Het gaf het volgende signaal: 11 (SIGSEGV)

  WAT IS DIT?
  Een programma ontvangt meestal een SIGSEGV-signaal vanwege een fout in het programma. Het programma werd gevraagd om zijn documenten op te slaan.

  WAT WILT U DOEN?
  U wilt vast een bugrapport aan de auteur sturen. Voeg daarbij zoveel mogelijk in, eventueel ook de originele documenten. Als u een manier kent om de fout te reproduceren, sluit deze dan ook in.

  Als Linux-nieuweling begrijp ik hier natuurlijk niet veel van. Een bug in Knoppix versie 3.3 wellicht? (het betreft een béta geloof ik)
  Kan een en ander nog in originele staat terug worden gebracht? Of kan mogelijk een herinstallatie een oplossing zijn? Ik hou mij zeker aanbevolen voor een goede tip of aanwijzing.

  Gr.
 • Als je als user alleen met de configuratie in de weer bent geweest, dan kun je teruggaan naar de oude situatie door de configuratiebestanden uit je persoonlijke map te verwijderen (de map /home/gebruikersnaam/.kde) en te vervangen door die in /etc/skel staat.

  Evt kun je de configuratiemap even hernoemen, en kde opnieuw starten.
  Als alles weer is zoals het was toen je knoppix installeerde kun je met een gerust hart de oude configuratiemap verwijderen.

  De melding die je plaatste duidt idd op een bug in knoppix, of zoals de vertaling (wat is die goed he? :P ) aangeeft, een 'fout in het programma'.

  Max
 • Je aangedragen oplossing heb ik niet voor elkaar kunnen krijgen. De onbekendheid met Linux mijnerzijds zal hieraan debet zijn geweest. Ik heb de boel dus maar geherinstalleerd, wat overigens niet zo'n zware kluif is. Met name als je het al 'ns eerder gedaan hebt, kan je zoiets binnen 30 min. klaren.
  Ik heb overigens gemerkt dat een bestand downloaden vanaf internet met een Linux OS ook anders in z'n werk gaat dan met een windows OS. Kan iemand mij vertellen op welke manier en naar welke locatie op de pc je een bestand download e.d.?
  Bij voorbaat veel dank!

  Gr.
 • Dat zal minder te maken hebben met linux, maar meer met de door jou gebruikte browser: konqueror, mozilla of bijvorbeeld opera.
 • Omdat ik graag een Opera-browser gebruik heb ik deze gedownload en geinstalleerd met kpackage. Ik start Opera nu vanuit de console. Maar hoe realiseer ik het opstarten vanuit bijv. het kde-programmamenu of d.m.v. een ikoon op het bureablad?
  Bij voorbaat dank voor eventuele info.

  Met vr.gr.
 • Op je bureaublad:
  [rechtermuisknop]->[nieuwe aanmaken->koppeling naar applicatie]

  in je startmenu: open de menubewerker (vanaf de prompt: kmenuedit) en maak een item aan voor Opera.

  Max
 • [quote:c052447d66="quasarz"] Kan iemand mij vertellen op welke manier en naar welke locatie op de pc je een bestand download e.d.? [/quote:c052447d66]
  De plek waarnaar je download is altijd je persoonlijke map (/home/gebruikersnaam). Hierbij bepaal je zelf welke submap er gebruikt wordt.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.