Vraag & Antwoord

OS Linux

upgraderen suse 7.0

Anoniem
LennartII
6 antwoorden
 • Op een oude machine (P166) heb ik een versie van Suse 7.0 die ik wil opgraderen naar 7.3 Hoe ga ik te werk? Ik heb een systemupdate geprobeerd met yast 1; ftp gegevens ingevuld en die begint vrolijk te downloaden, maar geeft dan de kreet dat ie niet kan installeren op een lopend systeem, waarvoor ik enig begrip heb :-? . Hij zegt dan dat ik moet herstarten met cd2 en vanuit de "bootsituatie" moet updaten en dat lukt dus niet erg. Het eenvoudigste lijkt mij de 7.3 boot.iso neer te laden maar die kan ik niet vinden. Alle suggesties/hulp van harte welkom.
 • De bootiso is te vinden op http://linuxiso.org

  Max
 • Staat normaal ook in de map 7.3/boot op een SuSE ftp-server. Je moet vervolgens idd gewoon rebooten met de CD erin en de normale installatie procedure volgen, op een ding na: je moet in plaats van nieuwe install voor upgrade oid kiezen. In feite is dat gewoon een nieuwe install waar je instellingen etc bewaard blijven.
 • Van harte bedankt! Ik begon al te wanhopen :( . Alleen ben ik er nog niet in geslaagd de bootiso te vinden, Op Linuxiso vind ik alleen de 7.3 Sparc-versie en op Suse vind ik geen 7.3/boot; wel een 7.3/disks maar daarin zitten alleen maar bootdiskettes als ik mij niet vergis. Hoe dan ook ik zoek verder, maar als jullie nog andere plekken weten (of als ik iets verkeerd begrepen heb), of er zijn alternatieve metoden, laat het me aub even weten.
 • Of, wat vinden jullie van het volgende. Ik laad de hele 7.3 map neer, brandt hem op een schijf, start 7.0 op keuze system upddate en verwijs dan naar de cd-rom. Gaat dat lukken? Hoe ziet in dat geval het "verwijs"-kommando eruit? De computer heeft twee harde schijven en één cd-rom.
 • 7.0 past niet op 1 cd, dus dan heb je al een probleem
  Wat wel kan is alles op de schijf zetten, en dan de setup daar naartoe verwijzen.
  Uiteraard op een andere partitie plaatsen dan degene waar je suse op wilt hebben

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.