Vraag & Antwoord

OS Linux

unmounten van usb apparaten.

Anoniem
bvvelde
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb al een tijdje problemen met het unmounten van usb apparaten.
  Vroeger (andere distro) ging het volgens mij wel goed.
  Nu als ik een pendrive wil unmounten lukt dit echter niet.
  'Filesystem is busy' krijg ik als melding.

  Ik heb geprobeerd om te forceren, maar dit hielp niet.
 • [quote:08c1722c04="Bericht bvvelde"]Ik heb al een tijdje problemen met het unmounten van usb apparaten. [/quote:08c1722c04] Met welke Linux distro ben je nu bezig? En hoe probeerde je te unmounten. Command line of via icoon. [quote:08c1722c04="Bericht bvvelde"]'Filesystem is busy' krijg ik als melding. [/quote:08c1722c04] Je stond toch niet meer in een map van de pendrive, met Konqueror en/of een andere applicatie of met de command line?
 • de kio-slaves van konqueror hebben de vervelende eigenschap een device "vast te houden ook al ben je uit de directorie of heb je konqueror al afgesloten.
  Je kan proberen door de optie "sync" in fstab aan het mountpunt toe te voegen om daar iig. het probleem van data verlies mee tegen te gaan (je kan dan min of meer ongestrafd je pendrive verwijderen) maar loop altijd het risico dat dan je systeem vast komt te staan.

  in een console in kloppen ## lsof /dev/sda1 (als dat je drive is) verteld je welk proces nog gebruik maakt van je device en dat kun je vervolgens "killen"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.