Vraag & Antwoord

OS Linux

Achtergrond Login

Anoniem
honeymaker
5 antwoorden
 • Misschien een vrij domme vraag, maar (ondanks dat ik nu toch al weer wat bekender ben met linux) kan ik dit zo gauw niet vinden :oops: :oops:

  Bijn mijn huidige kde-splashscreen vindt ik de blauwe golven achtergrond van KDE (bij de login) erg lelijk. Hoe kan ik dit veranderen en bijvoorbeeld wijzigen in mijn algemene bureaubladachtergrond?
 • Bedoel je de achtergrond van de displaymanager (bijv. KDM) of die je krijgt aan het begin van de kdestart?

  In het tweede geval, als je desktop een achtergrondkleur gebruikt (dus geen plaatje), dan kun je dit makkelijk instellen door een X-commando vooraan in het startkde-script te zetten die de achtergrondkleur van X hierop instelt.

  Bij afbeeldingen gaat dat helaas niet (althans ik ken geen methode om dat te doen.)
  Wat me bij suse 8.1 opviel is dat X tijdens het opstarten de achtergrond van KDM meeneemt, wat bij het opstarten naar twm er voor zorgt dat twm die achtergrond ook gebruikt.

  Hoe je dat voor elkaar krijgt weet ik echter ook niet..

  Max
 • [quote:374503f88d="maximilaan"]Bedoel je de achtergrond van de displaymanager (bijv. KDM) of die je krijgt aan het begin van de kdestart?[/quote:374503f88d]

  Hmm, ik vind het altijd een vervelend gedoe met die termen :oops: (-> still a newbie geloof ik). Wanneer X start, krijg ik dus een kde-venster om in te loggen (dit noemen ze kdm toch?). De blauwe 'golvenachtergrond' die ik hierbij krijg wil ik dus veranderen. Deze achtergrond verandert namelijk pas na het kde-splashscreen als de hele zooi geladen is.
  Wat bedoel je dan met kdestart?
 • :oops: :oops: :oops: :oops: Das ook lomp, met mijn suffe kop niet goed gekeken zeker. Ben er al uit!
 • Gokje, je hebt in het configuratiecentrum van KDE de loginbeheerder aangepast??

  Wat ik bedoel met de kdestart?
  nadat je hebt ingelogd krijg je een opstartschermpje van kde te zien, waarin wordt aangegeven wat zoal geladen wordt.
  Tijdens dit opstartschermpje heeft de achtergrond meestal een soort zwart-wit vissegraatmotief. Die kun je dus veranderen door in het opstartscript een X-Window commando te zetten dat vertelt dat de achtergrond een bepaalde kleur moet hebben.

  Die kleur wordt na het opstarten weer vervangen door de achtergrond die je in kde hebt opgegeven..
  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.