Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux - Windows???

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Weet niet zo heel goed waar ik deze topic moet plaatsen. Laat ik eens hier beginnen, als deze niet goed geplaatst is merk ik het vanzelf.

  Al een tijdje ben ik bezig met Linux niet echt actief, kom er niet helemaal uit. Maar daar gaat het in dit geval niet om… Het enige wat ik zo fijn vind aan Linux is dat ik de Layout veel mooier vind… Het is allemaal wat duidelijker en voor mij eens een keer iets anders.

  Nu lees ik vaak op dit forum hoe je een Windows uiterlijk kan krijgen bij Linux. Laat ik nu eens vragen of dit ook andersom kan. Kan ik ook een Linux uiterlijk (b.v.: KDE3,1) krijgen bij WindowsXP? Dit lijkt mij namelijk wel wat. Toch het uiterlijk van een andere computer en besturings systeem en toch ook het gemak (voor mij) van Windows…

  Alvast bedankt!!!
 • Ik denk dat Rinse wel vereerd is…. KDE op Windneu$ !!!!

  Ha ha…

  Sorry ik heb nog nooit zo'n stomme vraag meegemaakt….

  Trouwens… je doet een SuSE cdtje er in en gaan met die banaan da's veel makkelijker dan je XP ombouwen naar KDE…… :)
 • OK, misschien is het een DOMME vraag, waarschijnlijk ben ik ook niet 1 van de pienterste hier. Maakt niet uit mijn vraag is gewoon of ik ook een KDE uiterlijk kan geven aan mijn Windows. Waarom heel simpel. Met windows kan ik werken… Met Linux nog niet. Wel vind ik KDE er stukken mooier uitzien. Waarom ik weet het niet. Ik wil best Linux onder de knie krijgen alleen gebruik ik veel te veel Windows toepassingen omdit snel te doen (zie het als een hobby).

  Maar goed is er iemand die kan antwoorden op mijn vraag? Zonder Windows de grond in te drukken (niet dat ze altijd ongelijk hebben). Maar dat was gewoon mijn vraag niet :D :wink:
 • Je kan gewoon de desktop gebruiken die je onder kde hebt. Voor de layout kun je bepaalde windowsthema's kiezen die op KDE lijken.
  Volledige conversie is niet mogelijk omdat je onder kde dingen kunt die niet onder windows kunnen (bijv. startknop weghalen, aantal knopjes in de titelbalk instellen)
 • KDE onder Windows:
  http://dot.kde.org/1006613254/

  Verder kun je met bepaalde thema's je Window-gui dusdanig verbouwen dat deze op een linux-windowmanager lijkt.

  Kijk even op
  http://skinz.org/

  voor de GUI changers in het linker navigatiepaneel.

  Max
 • 'KDE ziet er stukken mooier uit dan Windows XP'.
  Kijk, zulke dingen hoor ik nou graag! :D :D

  Zou als ik jou was gewoon Windhoos en Linux naast elkaar draaien. Dualboot, of liever nog op aparte PC'tjes dan kun je rustig experimenteren met je Linux zonder dat je je Windhoos verneukt. :o
  Heb zelf een Windows 2000 PC voor games, girotel en dat soort gein…
  De rest draait natuurlijk wél onder Linux. :wink:
 • Beste oplossing is dan cygwin. Hiermee is het met enig gekut mogelijk om KDE onder Windows te draaien.
 • [off-topic]: wat een taalgebruik zeg!
 • Waar kan ik eventueel 'cygwin' vandaal halen en is dit gratis of niet gratis. En waar haal ik dan een losse versie van KDE vandaan?

  En voornamelijk hoe ga ik te werk het vinden wordt denk ik geen probleem beetje googlen en je hebt ze vast al… Maar hoe ga ik dit dan instaleren?'

  Alvast bedankt!!!
 • Tja, ik ben zeker geen expert op het gebied van Linux en niet eens op het gebied van Windows maar ik heb toch een donkerbruin vermoeden dat er niet direkt een "praktisch" antwoord op je vraag is. Maar je bent zonder enige twijfel niet de enige die er zo over denkt en mensen die hierop reageren met "domme vraag" missen gewoon de capaciteit om zich in de gedachten van een ander te kunnen verplaatsen.
  Ik denk dat er een praktische oplossing ontbreekt omdat in dit geval zogezegd de kuur naar mijn mening erger is dan de kwaal. Het is ongeveer als een Volkswagen om de stoelen van een Mercedes (of vice versa :wink: ) heen bouwen omdat alleen de bekleding je aanspreekt. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat het in de praktijk erg werkt, omdat ik zomaar met mijn lekenverstand de indruk heb dat Linux en Windows, net als olie en water, niet geweldig met elkaar mengen.
  Maar, zoals eerder aangehaald, er zijn er zeker velen met jouw die hetzelfde willen dus als je op bijv Google een gooi doet naar "KDE for Windows" dan krijg je o.a. de volgende resultaten:
  http://dot.kde.org/1005265771/1005300397/
  http://kde-cygwin.sourceforge.net
  http://blizzle.com/index.php?uid=478
  Maar nogmaals; ik denk dat je je meer problemen op je nek haalt dan je lief is en dat het misschien, als het enige wat je in Linux aantrekt de layout van het KDE bureaublad is, verstandiger is Windows te laten voor wat het is tot er iemand zo vriendelijk is een KDE achtergrondje voor Windows inelkaar te draaien. Mijn mening, maar zoals gezegd, niet die van een expert.
 • Verder zijn er genoeg software-pakketjes die de gui van xp aanpassen richtinjg Linux-gui's. Vaak is dan wel directx9 nodig…. aqua van de mac is ook redelijk mogelijk…

  Maar Longhorne, de opvolger van xp, gaat in die richting wat doen….
 • Als je toch XP wilt….. dan installeer je toch XP….. wat is daat nou zo moeilijk aan….. daar ga je toch een prachtig produkt als GNU/Linux niet mee belasten?
 • [quote:273bf6ef77="Bilbo"]Als je toch XP wilt….. dan installeer je toch XP….. wat is daat nou zo moeilijk aan….. daar ga je toch een prachtig produkt als GNU/Linux niet mee belasten?[/quote:273bf6ef77]

  Ik denk dat je de vraag niet goed gelezen hebt: hij wil juist het kde-uiterlijk onder windows XP draaien, omdat hij deze veel mooier vindt (en terecht…).
 • Je mag m'n antwoord ook omdraaien hoor….. Als je kde wilt ……..

  Overgens heb ik ergens opgepikt dat kde best onders windows te draaien is,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.