Vraag & Antwoord

OS Linux

Redhat vs Fedora

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik had bij de standaard installatie geen problemen met RH9. Alle hardware werd automatisch gedetect en de juiste drivers geinstalleerd. Bij Fedora heb ik hier echter nogal wat problemen mee. Vooral dat ik mijn internet niet goed aan de praat krijg is groot probleem wat het oplossen van andere problemen ook niet ten goede komt.
 • Deze week ga ik een dual boot systeem van mijn machine maken met Windows Millennium en Linux. Nu heb ik recentelijk Redhat 9.0 gedownload voor mijn fileserver - welke nu perfect draait! - maar ik heb inmiddels op dit forum gelezen dat Fedora de nieuwe consumentenversie van Redhat is. Op de site lees ik echter dat het een ontwikkelversie is waarvan onderdelen uiteindelijk in Redhat terecht gaan komen. Mijn vraag is dan ook: moet ik op dit moment gaan voor Fedora of kan ik beter nog even bij Redhat blijven steken? Wat is wijsheid, en misschien nog wel belangrijker: waarom? Ook alle persoonlijke ervaringen hoor ik graag…

  - Bas
 • Zolang Fedora niet met een stabiele versie komt kun je volgens mij beter even bij je huidige RH blijven.
  Daarna is een overstap onvermijdelijk, tenzij je een enterprise-editie van RH Linux wilt aanschaffen.

  Max
 • [quote:a8eabbab48="maximilaan"]Zolang Fedora niet met een stabiele versie komt [/quote:a8eabbab48] Volgens de info op icewalkers is Fedora Cora 1 stable.
  [quote:a8eabbab48="bennoBuch"] Bij Fedora heb ik hier echter nogal wat problemen mee. Vooral dat ik mijn internet niet goed aan de praat krijg is groot probleem [/quote:a8eabbab48] Ik heb Fedora Core 1 ongeveer één week geleden gedownload. Het downloaden van CD1 ging zo traag als een slak. Het downloaden van CD2 en CD3 de volgende dag, ging wel snel. Het uiterlijk ziet er anders uit. Op de Gnome Desktop staat rechts bovenaan: Fedora. Daaronder staat nog wel Core, maar dat is wat minder goed leesbaar. Bij mij werkt de internet verbinding wel. Daar heb ik niks extra's voor hoeven doen. Deze heb ik net zoals onder Red Hat 9.0 geconfigureerd tijdens het installeren.

  De namen van de Red Hat configuratie tools, die je kunt typen in een terminal, zijn ongewijzigd. Die heten nog steeds redhat-config-enz. Bijvoorbeeld voor het configureren van de netwerkkaart, redhat-config-network. Alleen heb ik de indruk dat het opstarten van Fedora Cora 1 trager gaat dan het opstarten van Red Hat 9.0. Vanaf het drukken op [Enter] bij de GRUB bootmanager, duurt het opstarten met Federa Cora 1 iets meer dan twee minuten.
 • Waarom wil je upgraden? Dat is de vraag!
 • Ik ben benieuwd naar die Fedora Core desktop.. weet iemand wat screenshotjes ? links anyone?
 • Op tweakers wordt de algehel isntallatie uitgelegd met screenshots…
  Mij gaat eht voornamelijk om het server gedeelte (wat ik IMHO belangrijker vind aangezien je die iongeupdate achter een firewall kan hangen en je weinig risico loopt als bij een webserver of mailserver die NIET geupdate wordt.
  Mij is niet helemaal duidelijk hoe veilig Fedora is en hoe goed er na packages wordt gekeken etc.

  dit is de link voor de desktop: http://www.tweakers.net/reviews/421/1

  M.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.