Vraag & Antwoord

OS Linux

[RH9] Zelf spamfilter maken?

Anoniem
Figaro
4 antwoorden
 • Nu ik een fileserver heb die altijd aanstaat en altijd toegang heeft tot internet heb ik besloten dat deze ook dienst kan doen als spamfilter. Ik heb al een waslijst aan domeinen en adressen die ik wil blokkeren op een gehost POP3 account.

  Het idee is dus dat de server elk uur contact maakt met de remote POP3 server en alle ongewenste post verwijdert. Zijn hier al tools voor of moet ik dit zelf maken met CRON en PHP?

  - Bas
 • Kijk eens naar spamassassin (die op zijn beurt procmail gebruikt).
 • spamassassin is mooi maar kan soms traag zijn (vooral met grote lange tekst mailtjes die door jan & alleman verstuurd worden).
  Ik zou ook eens kijken naar Bayesian filters (die ook in spamassasin zit als optie) en daarmee een zelf getrainde spamfilter maken.
  Zelf maken we op werk gebruik van ASSP.
  Die is 99,99% correct met het taggen van SPAM.
  Er zijn meerdere spamfilter tests gedaan waarop je kan zien wat de accuracy is van elke product.

  M.
 • [quote:1059842458="BasHamar"]Nu ik een fileserver heb die altijd aanstaat en altijd toegang heeft tot internet heb ik besloten dat deze ook dienst kan doen als spamfilter. Ik heb al een waslijst aan domeinen en adressen die ik wil blokkeren op een gehost POP3 account.

  Het idee is dus dat de server elk uur contact maakt met de remote POP3 server en alle ongewenste post verwijdert. Zijn hier al tools voor of moet ik dit zelf maken met CRON en PHP?

  - Bas[/quote:1059842458]

  Ik heb goede (zéér goede) ervaringen met spamassassin. Markeert vrijwel nooit de verkeerde berichten (laatste keer is al 'n maand of wat geleden en ik ontvang rond de 300 e-mails per dag). Is heel handig met .procmail te automatiseren. Je kunt dan meteen ook 'n virusscanner "mee laten lopen": scheelt bij mij rond de 150 virussen per dag (ik overdrijf -helaas- niet).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.