Vraag & Antwoord

OS Linux

installatie opera

Anoniem
Knepsel
4 antwoorden
 • Ik heb net Suse Linux 9.0 gekocht en geïnstalleerd. Werkt prima zover. Alleen webbrowsen gaat zeer langzaam. Ik las in dit forum dat dat aan mijn hardware router kan liggen, maar dat het met opera wél goed gaat. Dus Opera gedownload (via mijn windows machine, sorry). Maar nu vraagt de installatie om "libqt.s0.3" dat niet aanwezig is. Waar haal ik dat vandaan en hoe.
  Ik ben dus een newbie op Linux, dus even in newbie taal een antwoord graag.
 • SuSE 9.0 levert Opera standaard mee.
  libqt.so.3 is onderdeel van QT en vind je in de map /usr/lib/qt.
  Als je KDE als interface gebruikt heb je de bibliotheek zeker in huis, aangezien KDE er ook gebruik van maakt.
 • Bedankt voor de snelle reaktie, het bestand staat inderdaad op de aangegeven plaats. Opera is echter niet meegeleverd met 9.0. Ik heb de personal editie, zit hij misschien niet in, YaST kan hem niet vinden. Dus toch maar de download geinstalleerd. De waarschuwing van het bestand genegeerd, want ik heb hem toch? Maar opera wil niet starten, de zandloper ratelt even en dan sluit het programma. Dus blijkbaar moet die file geaktiveerd worden of zo?
  Overigens werkt mijn internet verbinding nu wel, waarschijnlijk even een netwerk instelling niet goed. Ik heb wat zitten klooien, maar na een reboot werkt alles goed. Dit bericht schrijf ik dan ook met mijn Linux bak, en gebruik nu gewoon Konqueror.
 • Voer even een [b:53b801dd0a]ldd[/b:53b801dd0a] uit op opera:

  [b:53b801dd0a]ldd /usr/local/bin/opera[/b:53b801dd0a]

  (kijk even of het uitvoerbare bestand van opera op die plek staat, kan ook in /opt/opera/bin, /usr/bin of vergelijkbare map staan).

  Je kunt dan mooi zien welke bibliotheken opera verwacht, en welke ze niet kan vinden.
  Mogelijk moet je een symbolische koppeling aanmaken tussen het bestand en degene die opera verwacht.

  voer als root evt ook het commando [b:53b801dd0a]ldconfig[/b:53b801dd0a] uit om de paden naar de bibliotheken bij te werken.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.