Vraag & Antwoord

OS Linux

VMware: internet

Anoniem
jolo
8 antwoorden
 • Ik heb even die trial van VMware gedownload. Als het bevalt wil ik het pakket namelijk kopen, zodat mijn vader gewoon onder GNU/Linux in Windows kan werken. Dat is namelijk vooral in mijn belang, aangezien ik die PC veel remote gebruik :P

  Nu heb ik het echter ff op mijn laptop getest met een Windows versie, ik denk dat het XP is. Echter nu is de vraag hoe ik internet aan de ratel krijg?
  Ik heb ervoor gekozen om de netwerkkaart te bridgen naar mijn wireless kaart op eth0. Dan zou alles toch gelijk zonder gekheid moeten werken of zie ik iets over het hoofd?
  De bedoeling is gewoon dat Windows een eigen IP krijgt aangereikt via mijn DHCP router. Een shared IP mag in principe ook wel, maar dat zou volgens VMware via NAT moeten, die draait op /dev/vmnet8, maar ook daarmee heb ik geen internet. Windows staat gewoon op DHCP (heb me overigens de tering gezocht naar de settings daarvan, wat een onoverzichtelijke zooi zeg).
 • kijk een smet eh….
  Start-uitvoeren-winipcgfg of je dan ook een IP krijg…

  Verder zou windows een inetverb. moeten krijgen door de "wizard-internet" te gebruiken en dan gewoon voor LAN te kiezen.

  khoe eea. met xp werkt weet ik niet (ken het niet) maar winipcfg zit bijv. niet in win2k dan kun je je netwerk instellingen nakijken door:
  start-uitvoren- cmd
  je krijgt dan een terminal venster
  hierin klop je
  route print
  of route /? voor meer info

  succes he :P
 • vmware werkt bij onder linux in bridge mode. Windows (de gast os) verkrijgt een ip adres van mijn router.

  Windows xp: ga naar uitvoeren type cmd.
  vervolgens iproute gevolgd door enter.
  dan kun je zien of een ipadres en dns is toegewezen.
  met iproute /renew zal winxp opnieuw aanvragen.

  Is je netwerkkaart in windows al herkent? dit vind je in winxp in config.scherm system apparaatbeheer (devicemanager).
 • Oke als volgt:

  iproute kent deze Windows XP niet

  route kent hij wel en met route print begint ie idd een hoop rotzooi te spugen, maar of daar ook nog iets zinnigs staat is de vraag.

  ahbart, hij herkent de netwerkkaart als een AMD Family ding, maar mijn vraag is of dat een geemuleerde kaart is of mijn onboard via rhine chip. Als het de laatste is namelijk, dan is het logisch dat het niet werkt, want daar zit helemaal geen UTP kabel in, hij moet namelijk mijn draadloze PCMIA kaart gebruiken.
 • In XP en Windows 2000 gebruik je het commando 'ipconfig' om je netwerkgegevens te laten zien, voor uitgebreide info gebruikje 'ipconfig /all'.
 • Ik zou niet bridged doen maar "host only"…. is simpeler en in dit geval voldoende, denk ik. Je verbinding zou dan direct moeten werken.

  Let wel op dat je voldoende geheugen hebt…. voor je host-system en het os in vmware moet je voor beiden samen genoeg hebben…. is al vlug een halve gig geheugen.
 • ipconfig kende ik idd, daar trek ik op school ook de gegevens mee uit de machine om ze vervolgens op mijn laptop te gebruiken en te kunnen inetten :P
  Deze geeft echter aan dat DHCP aan staat en dat vermelde ik dus in de openingspost.

  Host only zal ik gelijk proberen. Ik dacht dat hij dan geen verbindingen naar buiten kreeg, maar alleen met mijn PC kon praten? Maar goed let's give it a try :)

  BTW er zit idd 512MB geheugen in mijn laptop :)

  eh, wat moet ik dan in Windows instellen als hij op host-only staat? DHCP of het statische IP adres. En zo ja welk statisch IP adres, DNS, netmask en gateway moet ik opgeven dan?
 • Ik heb het aan de ratel hoor. Het antwoord is toch bridgen maar ik had Windows blijkbaar verkeerd ingesteld oid. Ik moest dat ding niet vertellen dat ik in een LAN zat, maar gewoon wijs maken dat ie direct aan de kabel modem hing en toen deed hij het. Als mijn vader nu inlogt in KDM krijgt hij direct een Windows XP desktop voor zijn neus.

  Weet iemand toevallig stiekem ook hoe je ervoor kunt zorgen dat Windows het volume tijdens het booten niet sterk reduceerd? Ik luister namelijk mijn muziek via die PC :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.