Vraag & Antwoord

OS Linux

Module ppa uitschakelen in suse 9.0

Anoniem
sven
4 antwoorden
 • Hallo,

  De module ppa (zipdisk) stoort met mijn USB scanner. Ik wil dat de module ppa niet geladen wordt tijdens het opstarten. Hoe kan ik dit wijzigen in Suse 9.0.

  Groetjes,

  Sven
 • Hoi,

  Het lijkt mij dat de meest eenvoudige methode is het handmatig editen van /etc/modules.conf. Als ppa inderdaad automatisch wordt geladen, moet er in dit bestand een regel staan die daar voor zorgt. Door voor die regel een # te zetten, wordt dat weggecommentarieerd en wordt - als het goed is - ppa ook niet meer geladen.

  Succes,

  Philip
 • [quote:9b5cf33fb6="philipg"]Hoi,

  Het lijkt mij dat de meest eenvoudige methode is het handmatig editen van /etc/modules.conf. Als ppa inderdaad automatisch wordt geladen, moet er in dit bestand een regel staan die daar voor zorgt. [/quote:9b5cf33fb6]

  Bedankt Philip voor je reaktie.

  Ik had dezelfde gedachte dat ik de ppa module kan uitschakelen in modules.conf of in boot.local. Helaas is dat niet het geval. Ik ben toch even verder gaan kijken in de nieuwe configuratie style van Suse 9.0. Ik ben erachter gekomen dat nu veel hardware configuraties uitgevoerd kan worden in /etc/sysconfig. In de file kernel, onderdeel MODULES_LOADED_ON_BOOT kan vervolgens ppa weggehaald worden. Dit kan ook uitgevoerd worden met Yast en wel via de editor voor /etc/sysconfig bestanden, configuraties opties: Systeem + Kernel.

  Sven.
 • Ik begrijp dat het nu werkt of niet?
  Anders kun je nog even proberen aan /etc/hotplug/blacklist de naam van de module toen te voegen, dan zal hotplug hem niet laden tijdens de hardware detectie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.