Vraag & Antwoord

OS Linux

Hoe updaten?

Anoniem
shoekie
6 antwoorden
 • Ey,

  Ik ben bezig mijn servertje op RH8 te laten draaien. Ik gebruik Cacti voor statistieken op mijn website. SNMP werkt echter niet zoals het hoort.
  Dit vond ik op de site van cacti:
  I am using Redhat 8.0 and SNMP is not working.
  Redhat 8.0 comes with a broken php-snmp package. Updating your 'php-snmp' and 'net-snmp' packages to their latest versions should fix this problem.

  Probleem is dus duidelijk. Hoe update ik dit eigenlijk. De laatste rpm's van net-snmp kan ik niet instaleren van hij komt met weet ik hoeveel dependencies. Het up2date programma gebruiken wil ook niet meer. Kan ik gewoon de source hiervan downloaden en deze compilen? Heeft deze geen last van verkeerde versies van andere programma's?

  MVGR,

  René

  P.S.: Eén ding weet ik zeker: in de kerstvakantie ga ik maar eens een andere distro als SuSe ofzo uit proberen op m'n server want RedHat zonder updates vind ik ook niet erg handig.
 • Je zou apt4rpm voor redhat kunnen proberen.
  Compileren kan ook, of die last heeft van verouderde software kom je wel achter tijdens ./configure.

  Max
 • Als je dan toch gaat proberen, probeer dan gelijk eens Debian op je server. Bevalt je denk ik wel, is niet al te ingewikkeld en erg makkelijk met updaten etc. Bovendien is Woody al zolang en grondig getest dat het een hele veilige en stabiele selectie is, erg handig voor een server.
 • pfff.. zelfs apt4rpm levert veel depencencies op. Wil je apt instaleren heeft ie weer een of andere lib nodig en ga zo nog maar ff door. Ik ga zaterdag op HCC maar eens andere disto op de kop tikken denk ik.
 • Ok… beetje offtopic..

  Ik heb ff rondgekeken naar Debian cd's. Nu zijn er echter 2 cd sets:
  4 CD set
  Binary 1 t/m 3
  Extra's en updates CD
  Op de laatste CD staan de meeste recente updates en een boel handige extra's

  8 CD set
  Binary 1 t/m 7
  Extra's en updates CD
  Op de laatste CD staan de meeste recente updates en een boel handige extra's

  Heeft het zin om de 8CD Set te kopen? Anders bespaar ik mij het geld van de 4 extra cd's.
 • Bespaar je zoiezo maar het geld en download gewoon de 1ste cd, boot hiervan en de rest van de packages haal je van internet. Als je geen hip-internet hebt dan is de 8cd-set wel de moeite waard, anders gewoon even nummero uno downloaden dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.