Vraag & Antwoord

OS Linux

[tomsrtbt] Grafische schil

Anoniem
Marcel de Reus
3 antwoorden
 • Hoi,

  Op het gebied van Linux ben ik een absolute 'newbie'. Daarom even deze vraag: hoe krijg ik de GUI? Of heeft deze distro geen GUI?

  Thnx… Willem
 • Ik geloof niet dat tomsrtbt een grafische schil heeft. De grafische schil past namelijk niet op één diskette. Tomsrtbt is ook voornamelijk bedoeld als rescue diskette.
  Mocht je tomsrtbt gekozen hebben omdat je dan niets hoeft te installeren, dan kan je Knoppix proberen. Die draait vanaf een CD(-R) en die heeft dus wel ruimte voor de grafische schil.
 • [quote:a0f00c09e2="Supersnail"]Ik geloof niet dat tomsrtbt een grafische schil heeft. De grafische schil past namelijk niet op één diskette. Tomsrtbt is ook voornamelijk bedoeld als rescue diskette.
  Mocht je tomsrtbt gekozen hebben omdat je dan niets hoeft te installeren, dan kan je Knoppix proberen. Die draait vanaf een CD(-R) en die heeft dus wel ruimte voor de grafische schil.[/quote:a0f00c09e2]

  Hoi,

  Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik heb alleen een afgerachte laptop (80486) en ik wilde wat met Linux experimenteren (er is immers veel meer dan alleen Windows).

  Hoe moet ik vanuit de DOS achtige shell een andere distro laden en gebruiken? Alles wat op de laptop staat, mag wat mij betreft weg wezen!
  Ergens een URL met een duidelijke uitleg?

  Groetjes… Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.