Vraag & Antwoord

OS Linux

[Slackware] SSH Installeren

Anoniem
Marcel de Reus
14 antwoorden
 • Kijk eens naar swaret (http://www.swaret.org), dat is een tool/script om Slackware packages te installeren/verwijderen/updaten, en zelfs om je hele systeem te upgraden (van bijvoorbeeld 8.1 naar 9.1).
 • Hèhè… Ik heb een aantal voorbarige conclusies getrokken… Zo dacht ik dat een Linuxdistro die het commando [i:04e611cabc]rpm –help[/i:04e611cabc] accepteert automatisch RedHat moet zijn, maar niets blijkt minder waar. De computer is dus voorzien van Slackware 8.0 en Lynx is geïnstalleerd.

  Dus mijn vraag:

  Ik heb een tutorial gevonden over hoe je SSH op Slackware installeert, maar deze methode lijkt me enigszins omslachtig. Op de site van Slackware heb ik bij packages voor Slack 8.0 het bestand openssh.tgz gedownload. Kan ik dit untarren en gelijk gebruiken of zit er een addertje onder het gras? Kortom: de 1e methode (source compilen) of de 2e (binairies untarren) en waarom?

  Alvast heel erg bedankt,

  - Bas
 • Ik zou graag op de Linux internetrouter werken zonder er fysiek aanwezig te zijn, bij voorkeur via SSH. Nu is dit nog niet op die computer geïnstalleerd, dus wil ik dit nu doen. Echter, ik heb geen idee hoe ik de installatiebestanden op de computer moet krijgen via het netwerk. De computer heeft verbinding met internet, maar heeft geen X. Kan ik internetten in de console en zo ja: hoe? En als er iemand verder nog tips heeft over SSH: graag. :D

  - Bas
 • Dat is sinds kort mijn nieuwe way-of-life ;)
  Je kunt zoiezo gewoon files downloaden met bijvoorbeeld wget of een ftp-cliënt als lftp. Internetten en tevens downloaden kan met links, als je ssh hebt geïnstalleerd kun je ook files overpompen met scp.
 • met lynx en links kun je prima browsen in textmode. met wget kun je snel files downloaden: wget <url>
 • Als je het simpel en schoon wilt doenvoor RH:
  log in als root
  typ: rhn_config => vul alles in
  typ: up2date ssh of up2date sshd ( en een up2date -u && up2date -f kernel kan ook geen kwaad).
  Dan heb je OpenSSH geinstalleerd..maar volgens mij installeerd RH standaard SSH
  :-?

  Installeer iig de nieuwste RPM voor je systeem..zodat SSH voor jouw systeem is gecompileerd en up2date is..

  M.
 • Het is nog veel makkelijker, je kunt gewoon 'installpkg naampackage.tgz' doen.
 • http://bilbos-stekkie.com/ssh/ssh-usage.php maar 10 tegen 1 dat ie niet on-line is :(

  Ja…… Slackware heeft RPM support (je moet rpm alleen dwingen om te installeren omdat er geen rpm database voor dependencies is), maar als het enigzins kan moet je het vermijden om rpms op een slack te installeren. Voor iets als ssh is het ook echt niet nodig, die packages zijn er gewoon voor Slackware.

  ftp://ftp.kpn.be/pub/linux/slackware/slackware-9.1/slackware/n
 • Om alleen maar packages te installeren is swaret wel een beetje een overkill hoor. Dat kan je toch net zo gemakkelijk met een ftp client en installpkg doen? Dan heb je de volledige controlle over wat er gaande is.
 • Sterker nog, swaret werkt niet eens op Slackware 8.0. Gewoon die package halen, "installpkg naam.tgz" doen en klaar is kees. Misschien moet je openssl ook nog even installeren.
 • Overigens zit de default openssh van 8.0 inmiddels vol bekende gaten. Misschien is het verstandiger gewoon op 9.1 over te gaan. Dit geld niet als ssh niet van buiten te bereiken is, maar anders: niet doen!
 • Iedereen bedankt, het is prima gelukt!

  Gewoon [i:725bfda112]installpkg openssh.tgz[/i:725bfda112] gedaan, geen probleem. Moest alleen nog [i:725bfda112]ssh-keygen[/i:725bfda112] gebruiken en zorgen dat de deamon bij het opstarten ook gelijk gestart werd, allemaal geen probleem, dankzij Google. OpenSSL heb ik niet geïnstalleerd.

  Overstappen op Slackware 9.1 is voorlopig geen optie, ik ben niet de "beheerder" van die computer. Overigens wordt SSH alleen op het interne netwerk gebruikt, van buitenaf wordt het gestopt door de firewall.

  Iedereen nogmaals erg bedankt!

  - Bas
 • Je bent niet debeheerder? Maar je kan wel iets als OpenSSH installeren?

  Vreemde situatie! :o
 • We wonen in een studentenhuis en degene die alle UTP-kabels legt en alles wat daarmee verbonden is krijgt daarvoor een kleinigheid betaald. Ik ben daarentegen de enige die enigszins verstand heeft van Linux, wat overigens al was geïnstalleerd voordat ik er kwam wonen. Die gast vind het prima als ik wat aan die bak doe, zolang de rest van het huis er maar geen last van heeft. Als ik die bak opnieuw ga installeren betekent dat dat de rest van het huis enkele uren geen internet heeft. Dat lijkt me enigszins onnodig.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.