Vraag & Antwoord

OS Linux

[Knoppix 3.3] Remote Desktop

Anoniem
Tux Brothers
6 antwoorden
 • Goede dag,

  Ik heb een oude laptop, en daarop draait de Terminal Services client zodat ik met het RDP protocol naar M$ bakkies kan gaan.

  Nu hoorde ik dat ik via hetzelfde RDP protocol ook naar Linux computers kon connecten. Alleen met mijn Knoppix versie lukt dat niet.

  De vraag is nu: wat doe ik fout?

  Op het Windows 95 werkstation draait de RDP client software.

  Oh ja… op de Knoppix desktop staat ook iets met RDP. Daarmee kan ik geen M$ server zien danwel overnemen.

  Groetjes… Willem
 • jah dat probleem had ik ook weet je meer zeg het me dan even
 • Je kunt met rdesktop naar een Windows TSC server connecten. Dit werkt vrij aardig. Houdt er dan wel rekening mee dat je de encryptie (aan de windows server kant) niet op zijn allerhoogst zet, want rdesktop knalt er dan uit.
  Microsoft heeft destijds een bedrijf overgenomen die een applicatie had die native RDP praatte. Vervolgens hebben ze een hogere encryptiestandaard toegevoegd waardoor het RDP protocol weer een microsoft achtige extensie heeft gekregen en het niet meer met andere open source RDP applicaties te benaderen is. :roll: Dat hebben ze vervolgens TSC genoemd.

  Wat betreft je serverkant: dan zou je een een open-source server applicatie moeten hebben die RDP praat. Die weet ik zo even niet, maar voor het remote beheren kun je gewoon X-forwarding gebruiken of bijvoorbeeld VNC.
 • Hoi,

  Ik gebruik nu geen Knoppix meer, maar Mandrake 9.2. Daar heb ik het opgelost door op de Linux bak vncserver op te starten (in een console) en dan op de client door middel van VNCViewer de desktop te bekijken. En dat werkt heel erg goed.

  Echter, ik weet niet of Knoppix dit ook heeft.

  Succes… Willem
 • Dat heeft Knoppix ook. Bedenk wel dat het niet via rdp gebeurt en dat VNC niet echt veilig is. Zolang je dat op je interne lan doet en de firewall naar internet goed dicht is, dan is het veilig.
 • [quote:ebd24c903f="MrLeeJohn"]Dat heeft Knoppix ook. Bedenk wel dat het niet via rdp gebeurt en dat VNC niet echt veilig is.[/quote:ebd24c903f]
  Gelukkig hebben we daar SSH tunnels voor :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.