Vraag & Antwoord

OS Linux

linux is niet wat ik ervan d8

Anoniem
None
52 antwoorden
 • Had eerst RH9, deedt het goed, maar ik snapte er geen bal van
  Had problemen met USB-modem. Veel frustratie.

  Heb een router gekocht. Daarna RH9 erop. Kon door gebrek aan kennis geen
  connectie opzetten.

  Daarna , wat maanden later, libranet. USB printer en scanner werken niet.
  Daarna Suse9. Draait lekker, maar traag als dikke olie (internet en starten van programma's)
  Daarna Fedora.. Internet werkt niet. ETH0 wel actief, maar geen internet.

  Kortom. Linux geeft mij veel frustratie, kost mij veel tjid en geeft niet het gewenste resultaat.

  Crack is het 8)
 • Veel pech zo te horen. Ik had weinig problemen toen ik anderhalf jaar terug oid overstapte en dan raak je er al snel in. Problemen die later komen los je dan wel op, problemen in het begin zijn gewoon zeer vervelend.

  SuSE zal een probleem zijn met je router, heeft jolo ook gehad. Fedora eth0 ben je ook niet de enige met problemen. RedHat zou gewoon zelf een connectie moeten opzetten, maar goed RedHat vliegt er toch uit dus daar maar niet meer aan beginnen. Mandrake al geprobeerd? Je moet gewoon de distro vinden die bij je past en even lekker aan de gang kunnen zonder problemen. Vooral niet opgeven, zou zonde zijn. Want GNU/Linux is gewoon echt een heel goed OS, al begrijp ik goed dat problemen je teleurstellen.
 • als fedorah je eth0 gewoon omhoog gooit..
  en hierbij je IP ook klopt..dan was hoogswaarschijnlijk het plaatsen van je dns servers's ip adresssen in /etc/resolv.conf genoeg geweest om het beestje aan de praat te krijgen..

  Dat suse traag is..tja..kwestie van wat services uitzetten (heb tegenwoordig ook een Suse bak draaien) en wat tunen in /etc/hosts..
 • [quote:977b82dd4b="Marcel de Reus"]

  Vooral niet opgeven, zou zonde zijn. .[/quote:977b82dd4b]

  Ik heb het opgegeven.
  Ik vindt het een vreselijk systeem
  Ben nu 1 maand bezig en NUL resultaat
 • [quote:c43cecfdc1="KayJay"]als fedorah je eth0 gewoon omhoog gooit..
  en hierbij je IP ook klopt..dan was hoogswaarschijnlijk het plaatsen van je dns servers's ip adresssen in /etc/resolv.conf genoeg geweest om het beestje aan de praat te krijgen..
  [/quote:c43cecfdc1]

  Nee, iets met Kudzu uitzetten, wat ik ook al niet begreep :evil:
 • Op zich jammer dat je Linux-avontuur tegen is gevallen.
  Maar ja, niet iedereen kun je blij maken met bepaalde software, en gelukkig kun je kiezen uit andere besturingssystemen zodat je na je Linux-avontuur gewoon je pc kunt blijven gebruiken..

  Problemen met je usb-modem, tja…
  Dat is het punt met Linux, er zijn weinig hardwarefabrikanten die de moeite nemen hun product te voorzien van goede linux-drivers, verder zul je weinig internetproviders vinden die ondersteuning voor Linux bieden…

  Verder begrijp ik je keuze van Fedora (=betasoftware) en Libranet (=geen mainstream, dus minder eenvoudig voor een beginner) niet…

  SuSE traag….
  Tja, dat is niet mijn ervaring, het kan zijn dat je systeem niet goed compatible is met linux (waardoor ook de andere installaties niet vlekkeloos waren), of SuSE is erg conservatief geweest met de acceleratie van het systeem.
  Dat zijn dingen die vrij eenvoudig zijn te verhelpen (betere video-instellingen, activeren van DMA, verwijderen/uitschakelen van onnodige services, etc. etc.. allemaal via YaST)

  Max
 • [quote:2ba16a21c9="nebukadnessar"]
  Nee, iets met Kudzu uitzetten, wat ik ook al niet begreep :evil:[/quote:2ba16a21c9]
  Wat is daar onbegrijpelijk aan?
  gewoon het programma Kudzu uitschakelen…

  Max
 • [quote:2cfa0bcf0d="maximilaan"][quote:2cfa0bcf0d="Gijs"]
  Mmm, klinkt ook een beetje als weinig doorzettingsvermogen.[/quote:2cfa0bcf0d]

  Tja, Windows is een no-brainer, je hoeft bij de aanschaf van hardware/software/etc er niet bij na te denken of het werkt en hoe het werkt.
  .
  .
  .

  Max[/quote:2cfa0bcf0d]

  LOL…. dat is niet wat ze met een no-brainer bedoelen hoor…. ook al is het waar.

  Met een no-brainer wordt een keuze bedoelt die automatich gemaakt wordt zonder er bij na te denken…

  - Je neemt windows want
  - het zit er al bij
  - iedereen gebruikt het
  - OS ?????

  - Je neemt KDE want
  - dat was degene die opstarte
  - iedereen gerbuikt het
  - windowmanager?


  Ok…. het voorbeeld met windows is krachtiger…. ander voorbeeld

  Je neemt Slackware want
  :D

  Het gros van de mensen die weten wat een tekstverwerker is realiseren zich niet dat Word maar 1 van de vele tekstverwerkers is. Word is de no-brainer.
  ca 7 Jr terug was dat WP
  ca 11 jr terug was dat WordStar
 • [quote:6bf0dbbc44="nebukadnessar"][quote:6bf0dbbc44="Marcel de Reus"]

  Vooral niet opgeven, zou zonde zijn. .[/quote:6bf0dbbc44]

  Ik heb het opgegeven.
  Ik vindt het een vreselijk systeem
  Ben nu 1 maand bezig en NUL resultaat[/quote:6bf0dbbc44]

  Jammer, maar je bent 1 ding vergeten toen je met Linux ad. slag ging.

  Je meost eerst al je Windows kennis opzij zetten en leren de help functie's te benutten, en zeker de documentatie niet te vergeten.

  Oftewel, LEZEN.

  Kijk het is echt zo dat bepaalde hardware gewoon niet werkt met Linux. Dit komt niet door Linux maar door de fabrikant.
  Je zegt zelf al dat SuSe het wel deed ware het traag.
  Wel als je dan een andere distro gaat gebruiken die niet traag is maar bepaalde zaken weer niet kan welke SuSE wel kon dan had je natuurlijk ff wakker moeten zijn en die instellingen gewoon over nemen.

  Linuix =Linux en het maakt geen moer uit welke distro je gebruikt. Allles wat je met SuSE kan kun je ook met een andere distro alleen moet je er wat voor doen.

  Dus mocht je toch nog eens tijd vrij willen maken om het door "ons" gekoesterde OS te gaan proberen lees dan vooral de documentatie, stel duidelijke vragen op een forum en kijk welke bestanden de configuratie verzorgen.

  Nog ff ter info….
  Toen ik jaren geleden begon met Linux heb ik eerst drie weken de handleiding door zitten spitten voor de cd erin ging, vervolgens had ik ruim een maand later geluid en werkte mijn scanner (scsi)
  Toen kwam ik er achter dat de kracht van Linux in de modulaire opbouw zat en ik simpel mijn hardware en services uit kon zetten als ik ze niet wilde gebruiken. Dit kon met windows niet, dan moest mijn scanner altijd aan staan anders kon ik hem ook niet ff gebruiken om wat in te scannen tenzij ik rebootte. Zo ben ik stukje bij beetje meer vna dit OS gaan houden en nu gaat er geen pc van de werkbank af of er staat ook Linux op :D
  Al was het maar om de mensen met de kracht en soeplese van het systeem kennis te laten maken, en natuurlijk vanwege de zee aan eluke games die erbij zitten :lol:
 • onzin,

  Als ik een distro kies verw8 ik dat alles werkt. Dwz scanner, internet, printer

  de rest , lees technische kennis, komt dan later.
 • [quote:7bdaca8845]onzin,

  Als ik een distro kies verw8 ik dat alles werkt. Dwz scanner, internet, printer

  de rest , lees technische kennis, komt dan later.[/quote:7bdaca8845]

  Mmm, klinkt ook een beetje als weinig doorzettingsvermogen. Voor de hapklare, werkende (ahum) brokken, moet je zeker Windows nemen. Dan weet je bijna zeker dat alles 'out of the box' werkt.

  Mijn ervaring met Linux is dat er soms (en dat worden er steeds minder) zaken zijn die niet direct lekker lopen. Dit vind ik gelijk ook het mooie aan Linux: m.b.v. de uitgebreide documentatie, en de hulp van soortgenoten, lukt het in 9 van de 10 gevallen alles snel op de rails te krijgen. Maar daar is soms wel wat geduld en doorzettingsvermogen voor nodig…
 • [quote:04b5fa829f="nebukadnessar"]onzin,

  Als ik een distro kies verw8 ik dat alles werkt. Dwz scanner, internet, printer

  de rest , lees technische kennis, komt dan later.[/quote:04b5fa829f]

  Als je Windows installeert werkt dat ook allemaal niet gelijk dus ik snap niet waarom je bij GNU/Linux de lat opeens hoger legt. Het verschil is dat de drivers voor Windows op een cdrom staan die bij het product zat en drivers voor GNU/Linux vaak niet. Dat is echter niet de schuld van het OS GNU/Linux maar van de verantwoordelijke hardware fabrikant.

  Een distro als SuSE biedt van zichzelf uit al vele male meer support voor hardware dan Windows en biedt vele male meer andere applicaties aan dan een kaal systeem. Je kunt dus zo aan de slag, of je moet wat moeite doen om de niet van huis uit ondersteunde apparaten aan de praat te krijgen. Dat moet je onder Windows ook als er geen driver op een presenteerblaadje wordt aangeboden.

  Ik gebruik mijn tijd overigens al lang niet meer om mensen van GNU/Linux te overtuigen. Ze komen er zelf wel een keer achter. Voor mij is het goed en als je er geen zin in hebt gebruik je het maar lekker niet.
  Omdat ik op mijn laptop ook zo goed als alleen op de cli werk komen er wel eens mensen kijken en vragen dan, is dat GNU/Linux? Ik ben er maar mee gestopt uit te leggen dat GNU/Linux gewoon is wat jij wilt. Laat hen maar gewoon denken dat het een soort DOS is, als ik het maar kan gebruiken.

  Nog veel succes met Windows, ons almachtige besturingssysteem vol lekken, bugs en beperktheden!
 • [quote:bc403edd1a="nebukadnessar"]onzin,

  Als ik een distro kies verw8 ik dat alles werkt. Dwz scanner, internet, printer

  de rest , lees technische kennis, komt dan later.[/quote:bc403edd1a]
  Kijk, met zo'n instelling is er maar 1 systeem dat aan je verwachting voldoet, en dat is Windows.

  Max
 • [quote:a42da746ae="Gijs"]
  Mmm, klinkt ook een beetje als weinig doorzettingsvermogen.[/quote:a42da746ae]

  Tja, Windows is een no-brainer, je hoeft bij de aanschaf van hardware/software/etc er niet bij na te denken of het werkt en hoe het werkt.
  De verwachting dat andere systemen die niet 98% van de pc-desktop bedienen op dezelfde manier gebruikt kunnen worden is erg naief. Als nebukadnessar zich eerst had verdiept in het fenomeen Linux dan had hij zich veel tijd en moeite kunnen besparen omdat hij er niet eens aan was begonnen.

  Max
 • goh.

  lolbroeken :roll:
  nu ben ik opeens naief en heb geen doorzettingsvermogen.
  Ik heb meer doorzettingsvermogen dan jullie vermoeden.
 • [quote:401072a4ba="Marcel de Reus"]

  Nog veel succes met Windows, ons almachtige besturingssysteem vol lekken, bugs en beperktheden![/quote:401072a4ba]

  dank je

  Volgens mij draait het hier allemaal om. Jullie zijn er allemaal van overtuigd dat Windows een slecht systeem is
  Jullie hebben in Linux dus een systeem gevonden dat dat blijkbaar niet is.
  Ik liet me ook gek maken met het idee dat bv explorer een gevaarlijke browser is met bankieren.
  Iederen hier is paranoide over windows
 • >Problemen met je usb-modem, tja…
  Dat is het punt met Linux, er zijn weinig hardwarefabrikanten die de moeite nemen hun product te voorzien van goede linux-drivers, verder zul je weinig internetproviders vinden die ondersteuning voor Linux bieden…

  Helemaal mee eens….

  Je moet met Linux idd een beetje opletten met de te gebruiken hardware. Anders idd windows dan maar.

  Ik kijk niet alleen wat Linux evt mist tov windows. Ik kijk juist naar wat windows mist… snelheid, stabiliteit, flexibiliteit, kosten… maar ja… ik gebruik Linux het liefst als server…

  Verder oefenen en proberen…. en als Linux niet je van het is voor jou, jammer dan… maar geef het wel een kans :wink:
 • [quote:32ff34f9b4="nebukadnessar"] Jullie hebben in Linux dus een systeem gevonden dat dat blijkbaar niet is. [/quote:32ff34f9b4] GNU/Linux is een alternatief besturingssysteem.
 • [quote:a603c5949e="nebukadnessar"]
  nu ben ik opeens naief
  [/quote:a603c5949e]
  Deze houding van je is erg naief:
  [code:1:a603c5949e]
  Als ik een distro kies verw8 ik dat alles werkt. Dwz scanner, internet, printer[/code:1:a603c5949e]

  Als je van te voren in het systeem had verdiept had je gemerkt dat:
  [list:a603c5949e]
  [*:a603c5949e]vrijwel geen enkele hardwarefabrikant drivers levert voor hun randapparatuur, zoals printers, scanners, camera's, etc..
  [*:a603c5949e]vrijwel geen enkele provider er voor zorgt dat je met Linux in 3 muisklikken op internet zit
  [/list:u:a603c5949e]

  Om met Linux uit de voeten te kunnen heb je dus veel meer wilskracht nodig dan met Windows.
  Kijjk, ik heb een makkie, al mijn hardware (scanner uitgezonderd) is 100% compabitle met Linux, en mijn internetprovider (@home) is met 3 muisklikken te regelen in Linux.
  Maar ik heb er dan bij de aanschaf van mijn pc er voor gezorgd dat ik alleen hardware kocht die voor Linux geschikt is, en bij de keuze van Internet gekozen voor een provider waarbij je zonder veel zorgen een Internetverbinding kunt opbouwen.
  (scanner is me cadeau gedaan ;) )

  Kijjk, dat krijg je als je kiest voor een systeem dat hooguit 2% van de desktopmarkt bedient, je zult bij elke keuze die je maakt goed moeten nadenken welke oplossing onder Linux werkt.

  De gedachte van "ik koop linux, installeer het en het werkt" is imho een erg naïeve..
 • [quote:0a97f5ab39="nebukadnessar"]
  Volgens mij draait het hier allemaal om. Jullie zijn er allemaal van overtuigd dat Windows een slecht systeem is
  Jullie hebben in Linux dus een systeem gevonden dat dat blijkbaar niet is.
  [/quote:0a97f5ab39]
  Tja, dat is nu het gekke in de ICT-branche.
  Kijk, als ik als kok zweer bij een Rational-steamer, terwijl mijn collega's een Hobart-steamer prefereren, dan kun je daar discussies over hebben (Hobart-steamers kunnen mij tot wanhoop brengen ;) ), maar je accepteert elkaars keuze en vindt niet vreemd of opmerkelijk als iemand een andere keuze maakt dan de meeste anderen.
  Bij besturinsssytemen is dat klaarblijkelijk anders: als bijv. Windows mij tot wanhoop drijft en ik in Linux een betere thuishaven vind, dan wordt ik door andere pc-gebruikers die wel goed met Windows om kunnen gaan en mogelijk problemen zullen ondervinden als ze achter Linux werden gezet zeer vreemd aangekeken…

  [quote:0a97f5ab39]
  Ik liet me ook gek maken met het idee dat bv explorer een gevaarlijke browser is met bankieren.
  [/quote:0a97f5ab39]
  Tja, laat je niet gek maken zou ik zeggen ;)
  Zelf vind ik het browsen onder Linux een stuk comfortabeler, omdat mijn systeem niet gesloopt wordt door diversen virussen/spyware, etc. dat allemaal via IE wordt binnengehaald..
  Maar als je niet met IE wilt browsen hoef je niet van Windows af te stappen, ook onder dit OS heb je keuze uit meerdere browsers…

  [quote:0a97f5ab39]
  Iederen hier is paranoide over windows[/quote:0a97f5ab39]
  En dat is iedereen zijn goed recht, daarnaast moet je niet iedereen over een kam scheren….

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.