Vraag & Antwoord

OS Linux

[Fedora Core 1] kudzu heeft mousepad net niet goed ...

Anoniem
PeBo
4 antwoorden
 • Lekker verder fröbelend, dacht ik een rpm voor kernel 2.6 te kunnen (neven)installeren op een laptop waar verder weinig belangrijks meer op staat … ideaal voor experimenten! Alleen dacht ik dat het handig was om kudzu opnieuw de hardware te laten herkennen. Dat had ik namelijk ergens gelezen ,,,, dus daarvoor /etc/sysconfig/hwconfig hernoemd naar iets onzinnigs.

  Voornaamste gevolg voor sessies met de vertrouwde 2.4 kernel: de mousepad van de desbetreffende (oude) laptop werkt nèt niet meer zoals ik gewend was: kort tikken op de pad geldt nu niet meer als een muisklik. Kennelijk heeft kudzu XF86Config aangepast.

  Maar wat/waar kan ik (opnieuw) instellen dat "mousepad kort aanraken = muisklik"?
 • Afair wordt de verwerking van een klik-signaal van je muis gewoon door de kernel afgehandeld en daar staat XFree verder helemaal buiten.

  Ik ga de 2.6 waarschijnlijk volgende week op mijn laptop (ook met touchpad) installeren, wellicht ondervind ik hetzelfde probleem.
 • Kan jij "tappen" op de mousepad (zag dat dat meestal touchpad wordt genoemd)? Zo ja, zou je dan de (relevante stukken van) je XF86Config willen posten. Ik heb nu:[code:1:2656596892]
  # XFree86 4 configuration created by pyxf86config

  Section "ServerLayout"
  Identifier "Default Layout"
  Screen 0 "Screen0" 0 0
  InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
  InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
  InputDevice "DevInputMice" "AlwaysCore"
  EndSection

  (…)

  Section "InputDevice"
  Identifier "Mouse0"
  Driver "mouse"
  Option "Protocol" "PS/2"
  Option "Device" "/dev/psaux"
  Option "ZAxisMapping" "4 5"
  Option "Emulate3Buttons" "yes"
  EndSection

  Section "InputDevice"

  # If the normal CorePointer mouse is not a USB mouse then
  # this input device can be used in AlwaysCore mode to let you
  # also use USB mice at the same time.
  Identifier "DevInputMice"
  Driver "mouse"
  Option "Protocol" "IMPS/2"
  Option "Device" "/dev/input/mice"
  Option "ZAxisMapping" "4 5"
  Option "Emulate3Buttons" "no"
  EndSection

  (…)[/code:1:2656596892]Ik ben erg blij met XFree86 … maar die documentatie! Voor alle duidelijkheid: mijn twee muisknoppen doen het nog prima, maar dat "tappen" op de mouse/touchpad dus niet … en laat dat nu juist zo handig zijn!
 • [quote:f6f4ac3b5b="PeBo"]dacht ik een rpm voor kernel 2.6 [/quote:f6f4ac3b5b] Dus je hebt de final release van 18-Dec-2003 12:25 al geïnstalleerd?

  [quote:f6f4ac3b5b="PeBo"] Maar wat/waar kan ik (opnieuw) instellen dat "mousepad kort aanraken = muisklik"?[/quote:f6f4ac3b5b] http://w1.894.telia.com/~u89404340/touchpad/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord