Vraag & Antwoord

OS Linux

urpmi update zonder kde en sort gelijke

Anoniem
eddie4
4 antwoorden
 • ik heb een probleem in mij nieuw server zit een slechte vidio kaart dus doet kde het niet maar wil wel de beveiligings updates binnen hallen hoe??????? niet te moelijk als het mogelijk is
 • [quote:61e942ef10="eddie4"]ik heb een probleem in mij nieuw server zit een slechte vidio kaart dus doet kde het niet maar wil wel de beveiligings updates binnen hallen hoe??????? niet te moelijk als het mogelijk is[/quote:61e942ef10]
  Uit je header maak ik op dat je een Mandrake server draait. Hoe heb je die ooit geinstalleerd met die slechte videokaart?
  Als die kaart echt stuk is: vervangen dat ding, desnoods met een goedkoop tweedehands S3 kaartje of zoiets. Niet met kapot spul gaan etteren zou ik zeggen. Als je bedoelt dat het een eenvoudige VGA kaart is die te weinig fut heeft voor KDE, kun je proberen a) /etc/X11/XF86Config aan te passen voor je kaart, (mij bevalt het console-proggie /usr/X11/bin/xf86config het beste (Let op de hoofd- en kleine letters in de namen!!)) . b) een lichte window-manager als fluxbox te installeren, zodat je Mandrake stuff, dat nu eenmaal onder X-WIndows werkt, bereikbaar is.
  succes. Douwe.
 • ik heb een s3 lol

  maar daar draait kde niet op
 • Als je Mandrake als server draait..

  waarom dan in vredesnaam KDE erop… neem dan Blackbox of zo.
  Het liefst helemaal geen Grafische user interface..geeft alleen maar teveel overhead en kans op fouten/lekken/exploits e.d.

  urpmi werkt prima vanaf de commandline:
  urpmi.update -a (updaten)
  urpmi <package>

  update: urpmi –auto-select


  dus.. edit even /etc/inittab en pas het default runlevel aan van 5 naar 3, en draai dat ding gewoon in console.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.