Vraag & Antwoord

OS Linux

Wireless ..alweer

Anoniem
BoGuS
10 antwoorden
 • Na lang zoeken een manier gevonden om mijn Sitecom WL-121 wireless kaart aan de praat te krijgen op mijn linux box. Het is me gelukt met de drivers van linuxtant…jammer dat het 20 dollar moet (gaan) kosten..maar goed. Wat is mijn probleem. Eerst even de setup.
  1. router (smoothwall)
  2. aantal windows werkstations (2)
  3. mailserver (redhat)
  4. laptop (windoos xp, wireless)
  Omdat Smoothwall al helemaal geen intresse toont in wireless netwerken..misschien wel terecht(?)..heb ik mijn sitecom kaartje op mijn linux mailserver geinstald. De bedoeling is dat ik met mijn laptop mijn andere computers kan benaderen al zat ik op hetzelfde netwerk. Ik heb mijn laptop en wirelesskaart op mailserver een andere IP adres range gegeven. Is het nu de bedoeling dat ik een bridge maak tussen deze twee netwerken…of kan het ook gewoon simpeler ??
 • mm..wat vaag. Het werkt al. Ik zie mijn achterliggende netwerk al. Het enige wat ik nu nog niet aan de praat krijg is mijn internet verbinding. Heeft dit te maken met het IP-forward verhaal ??
 • Ik hoop toch echt dat iemand mij hier kan helpen. Hoe krijg ik het nu zo voor elkaar dat ik mijn laptop (wireless) in mijn normale netwerk kan gebruiken. Het komt er eigenlijk op neer dat ik alleen nog mijn internet moet doorsluizen naar de laptop. De rest werkt al.
 • [quote:394b0e0f70="BoGuS"]mm..wat vaag. Het werkt al. Ik zie mijn achterliggende netwerk al. Het enige wat ik nu nog niet aan de praat krijg is mijn internet verbinding. Heeft dit te maken met het IP-forward verhaal ??[/quote:394b0e0f70]

  Ja daar heeft het idd mee te maken. Je zult ervoor moeten zorgen dat je mailserver alle pakketjes die vanaf je laptop komen met een externe bestemmingen (maw internet) doorgestuurd worden naar je router.
  Dat wordt echter allemaal wel een beetje dubbelop, omdat je dan de pakketjes twee keer moet routen. Het zou echt veel logischer en simpeler zijn om de WLAN kaart gewoon op de Smoothwallbox te installeren. Als het onder RH werkt moet het ook gewoon onder Smoothwallwerken.
 • k zie het probleem niet. (denk ik)

  k heb ongeveer dezelfde configuratie thuis:
  - internet > router
  - twee windows xp werkstations
  - hub
  - - server (redhat)
  - - accesspoint
  - - - laptop 1
  - - - laptop 2

  Alle werkstations en laptops hebben dezelfde ip-instelling, namelijk automatisch verkrijgen van de router. dit geldt ook voor mijn accesspoint.
  de mailserver verzend en ontvangt met smtp.destroy.nl en pop.destroy.nl. dit is wel zo makkelijk omdat je lokaal niets hoeft aan te passen. werkstations maken gebruik van hun emailaccount net zo makkelijk als die van een andere provider.

  maar is jouw server ook je accesspoint?

  d.
 • Was het maar waar dat het onder Smoothwall werkt ! …Smoothwall levert dus echt geen ondersteuning voor een wireless kaart. Als het al gaat werken moet ik hier zelf aan gaan rommelen. Probleem schijnt dan te zijn dat de updates van smoothwall niet meer werken.
  En ehmm…tja…ik ben een krent dus ik heb geen accespoint gekocht maar gewoon een Sitecom wireless PCI kaartje wat ik dus met veel pijn en moeite aan de praat heb gekregen met een driver (linuxtant) die nog geld kost ook!
  Ik vraag me alleen af of ik op mijn RedHat server niet gewoon 2 netwerk kaarten met dezelfde IP range kan gebruiken. Ik heb nu voor de wireless kaart op mijn RedHat en Laptop een andere range gebruikt. Dit moet toch geen probleem zijn ?? Het lukt me echter niet om de pakketjes van de RedHat server te routeren naar de wireless laptop. Nu ik er over nadenk krijg ik ook mijn internet op mijn RedHat server niet aan de praat, dus wellicht heeft het daar ook mee te maken ?!?!
 • misschien moet ik het onderwerp wijzigen in hoe een masquerading firewall te maken. Ik denk dat dit de oplossing is. Alle pakketjes uit mijn wireless interface moeten worden omgebouwd alsof deze van de interface op mijn kabel netwerkje komen…toch ?!
 • Ik vraag me af of dat idd de oplossing is, aangezien je afair gewoon echt een Acces Point nodig hebt of dus een WLAN kaart die je als AP kunt gebruiken en dat zijn onder GNU/Linux afair enkel kaarten met een Prism chip.

  Een firewall maken is overigens iets anders dan een masquerade opzetten. In de firewall sta je dit enkel toe, de echte nat leg je aan met het commando 'route'. Hierover kun je op inet zat howto's vinden.
 • Het gekke is dat ik het nu met NAT wel zo voor elkaar heb gekregen dat mijn adressen worden gemaskeerd…ik kan mijn router opeens wel bereiken (die denkt dus blijkbaar dat ik op hetzelfde netwerk zit)..ik zie op mijn laptop in IE de juiste IP adressen verschijnen van websites die ik oproep, alleen het verkeer komt nog niet door. Je zou toch denken dat ik er dan bijna ben.
  Overigens sta ik op het punt een AP aan te gaan schaffen want dit is toch wel een hoop gedoe om een laptopje in mijn locale netwerk op te nemen. Maar is het zo dat ik een AP zomaar zonder problemen in het zelfde netwerk kan opnemen ?? Ik heb hier eigenlijk gewoon geen ervaring mee. En om nou te voorkomen dat ik zometeen 160 euro voor een AP uitgeef waar ik niets aan heb..
 • 160 euro is wel veel hoor. Ik heb een router/AP combo en die kost maar 140 euro :-S

  Die AP kun je normaal configureren via een webinterface. Je hangt hem gewoon aan de Smoothwallmachine, configureert hem als DHCP. Stelt wat opties als wepkeys in en je kunt als het goed is dan direct contact leggen ermee vanaf je laptop. De AP stuurt alle verkeer gewoon door naar de Smoothwallmachine die het net als vast LAN verkeer gewoon routert en maskeert.

  Dat je de juiste IP adressen ziet verschijnen zegt nog niet zoveel. Enkel dat de nameservers om een of andere reden wel te bereiken zijn oid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.