Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

mandrake linux geinstalleerd....

jolo
12 antwoorden
  • ja, en toen.

    aan het eind van de instasllatie staat er

    "haal de installatie media uit de lade, en druk op enter om te herstarten"

    (of zoiets) beide gedaan. als ik nu herstart krijg ik na de
    "booting from ATAPI CDROM en DVD"
    een l en dan 99 99 99 etc.
    waarna er niets meer gebeurt, ook niet na enter enz en de CD's er in doen?

    het woord lilo is tijdens het opstarten niet te zien, of iets anders dat op linux duidt.

    windows en linux start dus niet op…..
  • vergeten.
    het is mandrake 9.2
  • a ha jij wild zeggen dat je windows en linux op de zelfde partiesie hebt gezet en ook geen progama om het te regelen

    als dit zo is wat hier staat dan werkt het idd niet nee
  • nou, ik heb eerst mn D partitie leeggemaakt in windows. en toen daar mandrake in gezet.

    dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn,maar waarom krijg ik dat niet te weten tijdens de installatie (VOOR de herstart)
  • nu dacht ik dat ;inux zijn echen patiesie aan maakt en meschien heeft die je windows patiesie mee genmome maar dat kan ik zo niet zeggen boot maar eens van bootflopy en kijk ineens wat er in patiesie's staat
  • aha, ik dacht wel zoiets, maar hie maak ik die?

    mandrake FTP?
  • hmm, windows heeft nu een derde partie gevonden, E en die is FAT geformatteerd. 0 mb gebruik, en 0 mb beschikbaar. (linux gebruikt toch .etx1 of 2)

    met de rescue optie is alles ongeveer weer gerepareerd.

    maar nog steeds geen linux :cry:
  • [quote:dbbb6699af="Loy"]"booting from ATAPI CDROM en DVD"
    een l en dan 99 99 99 etc. [/quote:dbbb6699af] En je kreeg tijdens het installeren van Mandrake geen foutmeldingen? En als je nu eens opstart met Mandrake CD1, en bij het eerste scherm drukt op F1. Typ achter de boot:
    [code:1:dbbb6699af]
    linux rescue
    [/code:1:dbbb6699af] [Enter]

    Dan verschijnt er een dialoog met een aantal rescue mogelijkheden. Probeer eerst, Re-install Boot Loader.
  • dat heb ik gedaan. anders deed windows het ook niet. (mazzel)
    de linux loader (lilo) het installeren werkt niet ? :cry:
  • [quote:0050921d82="Loy"]dat heb ik gedaan. anders deed windows het ook niet. (mazzel)
    de linux loader (lilo) het installeren werkt niet ?[/quote:0050921d82] Heb je mount your partition under /mnt al geprobeerd? Welke partitie info word getoond? Daarna selecteer je go to console. En controleer /etc/lilo.conf bijvoorbeeld [code:1:0050921d82] cat /etc/lilo.conf [/code:1:0050921d82] [Enter]

    Typ dan [code:1:0050921d82] chroot /mnt/ [/code:1:0050921d82] [Enter]

    Wat zie je voor een output als je typt [code:1:0050921d82] lilo -v [/code:1:0050921d82] [Enter]
  • ik weet niet watik ineens anders deed, maar alles doet het nu, ook LiLo, Mandrake en ook windows weer.
    mn internet ook weer, dus nu kan ik t jullie vertellen, na een week :-?
  • nuben ik het helemaal kwijt….

    nu krijg ik weer de zelfde fout, terwijl alles het eerst netjes deed???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.