Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Suse Linux 9.0: unicode_stop skipped on /dev/pts/0

None
6 antwoorden
  • Ik heb een probleempje als ik met SSH connect naar mijn Suse Linux 9.0 server.
    Zodra ik Yast opstart zie ik heel snel de melding [b:d6ee2feefc]unicode_stop skipped on /dev/pts/0[/b:d6ee2feefc] voorbij komen en daarna i.p.v. de blauwe achtergrond van Yast een blauwachtige achtergrond met allerlei eurotekens en andere ASCII karakters.
    Op mijn Suse 8.0 server gaat het wel goed, dus het moet op de Suse 9.0 server ergens fout zitten.
    Ik weet alleen niet waar, dus als jullie een tip hebben…
  • installeer eens de console-tools RPM
  • Was al geinstalleerd, maar ik heb het net opnieuw geinstalleerd, maar het helpt alleen niet. :(
  • Het probleem is helaas nog steeds niet opgelost.
    Heeft er nog iemand een idee, of kan iemand aangeven in welke richting ik eventueel zou kunnen zoeken?
  • Nope, ik had nog even met Google gekeken, maar dan vond ik ook niet veel bruikbaars.
  • Ik heb ondertussen al iets gevonden.
    Het schijnt te maken te hebben dat de distro's tegenwoordig gebruik maken van unicode en heel veel console progjes kunnen hier niet mee om gaan.
    Om het een beetje leesbaar te houden kan je een programma zoals Yast het beste als volgt opstarten "LANG=C yast".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.