Vraag & Antwoord

OS Linux

probleem met typische bestandsnamen kopieren

Anoniem
welja
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met het kopieeren (via mirrordir) van bestanden met in de bestandsnaam bv. een e met puntjes of een streepje erop.

  Ik kan ze wel via konqueror kopieren of met cp in een terminal.
  Misschien heeft het feit dat ik van een ext3 naar een fat32 schijf kopieer er ook mee te maken?
 • je bent ietwat onduidelijk, je kunt wel kopieren vanuit konqueor en cp, maar niet van een linux-bestandssysteem naar een windows-bestandssysteem?

  Dat probleem is hier eerder aan de orde geweest.
  Toen kwam er geen oplossing omdat geenvan de forumgebruikers het probleem kon reproduceren. Op mijn pc ondervind ik geen problemen bij het uitwisselen van bestanden met speciale tekens tussen windows en linux-schijven..

  Wat je als tussenoplossing zou kunnen proberen is de bestanden op te slaan in een zip-bestand en dan uitpakken naar de andere schijf…

  Max
 • Ik heb een sambaserver met een extra (verwijderbare) harddisk. Deze is als FAT32 geformateerd zodat ik in geval van nood de schijf in een windowsbak kan stoppen en de backup zo kan gebruiken.

  De orginele bestanden staan dus op een ext3 schijf, die door windows machines toegankelijk is via samba, en wordt dagelijks gesynchroniseerd (met mirrordir).

  Mirrordir geeft foutmeldingen bij die bestandsnamen met aparte tekens, maar kopieert de rest wel gewoon.( Overigens kreeg ik ook foutmeldingen omdat fat32 geen bestandspermissies ondersteund, maar die onderdruk ik met –no-chown)

  Als ik gewoon via konquerer het bestandje naar de fat32 schijf sleep, lukt dat zonder problemen, ook in een terminal window met commando cp gaat het goed.

  Je zou zeggen dat het dus aan mirrordir ligt, als iemand een alternatief weet? Ik wil die synchronisatie namelijk automatisch dagelijks met een cronjob laten verlopen.
  Aangezien het automatisch moet lijkt mee de zip oplossing een beetje lastig. Ook omdat het om 50 GB gaat.

  Elja
 • Ik zou eens naar rsync kijken daar heb ik nog geen problemen mee ondervonden.

  rsync kent vele opties dus ook een om je permissie's te onderdrukken en speciale tekens en spatie's in bestandsnamen geven ook geen problemen.

  Misschien wel eens tijd om rare dingen in bestandsnamen eens voorgoed vaarwel te gaan zeggen ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.