Vraag & Antwoord

OS Linux

modem driver?

6 antwoorden
  • hier heb ik een mooie ik heb adsl van planet. daar geven ze een hele mooie alcatel usb modem bij en drivers die drivers werken niet voor linux etc. etc. ik heb al op nieuwsgroepen en andere forums gevraagd en heb als verschillende dingen geprobeerd nu wil ik de drivers installeren krijg ik dit: [root@localhost speedtouch-1_0]# ./configure && make loading cache ./config.cache checking host system type... i686-pc-linux-gnu checking for gcc... no checking for cc... no configure: error: no acceptable cc found in $PATH [root@localhost speedtouch-1_0]# hoe ga ik dit oplossen en weet iemand een site die voor n00vs uitlegt hoe een usb modem te installeren ? thnx (mr) waldo
  • n00vs = n00bs :roll:
  • Als het goed is hoef je alleen de netwerkkaart te installeren.Het modem heeft geen drivers nodig.Als je een linux versie hebt gekocht in de winkel, zal het wel in de boekjes staan hoe het moet.Bij Suse 7.2 wel.
  • gcc installeren.... [code:1:672eb74a4c]http://gcc.gnu.org/[/code:1:672eb74a4c]
  • netwerkkaart is al geI'stalleerd in feite als ik er nu een netwerkkabel in zou doe zou hij werken hij ziet de modem wel maar aleen als isdn alcatel modem zonder stuurprogramma en dat moet geïnstalleerd worden :lol:
  • Voor een USB-modem ben je wel degelijk drivers nodig. Hiervoor zijn echter verschillende HOWTO's op het internet te vinden, zoals [url=http://snakeshit.nl/documentatie/speedtouch.html]deze[/url]. Als je een programma vanaf de broncode wilt installeren ben je een paar programma's nodig. Je krijgt namelijk wat C(++) code, en daar moet je zelf een programma voor maken. Daar ben je een compiler voor nodig; voor Linux is dat meestal gcc. Deze wordt bij je distributie meegelevert. Voor drivers ben je vaak ook de kernel-source nodig. Dit moet dezelfde broncode zijn als de kernel die je draait. Ook deze wordt vaak bij je distributie meegelevert.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.