Vraag & Antwoord

OS Linux

Meerdere distro's?

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Ik heb dus SuSE 9.0 en Fedora 1.0. Ik heb Windows al een tijdje naast SuSE draaien en ik heb GRUB er goed geconfigureerd.

  Nu heb ik geprobeerd Fedora erbij te plaatsen. Ik heb tijdens de SuSE installatie een partitie voor Fedora gemaakt en die gemount als /fedora. Toen ik fedora installeerde heb ik gekozen om zelf de partities aan te wijzen, en ik heb het volgende dus gedaan: ik heb de swap partitie die ik oorspronkelijk voor SuSE heb gedaan ook aan fedora gegeven (zou toch geen probleem moeten zijn? Ze draaien immers niet tegelijkertijd…) en ik heb het installatie op /fedora gezet en de opdracht te geven om hem te 'formatten as /'. Ik heb ook de opdracht gegeven om hem van een flop te laten opstarten met de gedachte GRUB alsnog te configureren.

  Ik start dus opnieuw op en wanneer ik SuSE wil booten krijg ik een hele rits fouten en daarna een command regel waarmee ik dingen moet oplossen. Ik ben nogal een noob dus dat kan ik niet…
  Toen ik dus Fedora bootte en alles configureerde mountte ik de SuSE partitie als /SuSE. Alles leek intact te zijn… al mn bestanden zaten er nog… directory structuur… alles!
  Wat is er misgegaan en wat doe ik eraan?
 • [quote:1b98549cd4="microchip"]Ik heb dus SuSE 9.0 en Fedora 1.0. Ik heb Windows al een tijdje naast SuSE draaien

  Nu heb ik geprobeerd Fedora erbij te plaatsen. Ik heb tijdens de SuSE installatie een partitie voor Fedora gemaakt en die gemount als /fedora.

  ik heb de swap partitie die ik oorspronkelijk voor SuSE heb gedaan ook aan fedora gegeven [/quote:1b98549cd4] Tot zover lijkt het me wel in orde.
  [quote:1b98549cd4="microchip"] en ik heb het installatie op /fedora gezet en de opdracht te geven om hem te 'formatten as /'. [/quote:1b98549cd4] Het is me niet duidelijk wat je hier precies bedoelt, maar als je alleen de root partitie en de swap van fedora hebt laten formateren, is dat in orde.
  [quote:1b98549cd4="microchip"]Ik start dus opnieuw op en wanneer ik SuSE wil booten krijg ik een hele rits fouten [/quote:1b98549cd4] Wat voor een fouten?

  [quote:1b98549cd4="microchip"]Toen ik dus Fedora bootte en alles configureerde mountte ik de SuSE partitie als /SuSE. Alles leek intact te zijn… al mn bestanden zaten er nog… directory structuur… alles! Wat is er misgegaan en wat doe ik eraan [/quote:1b98549cd4] Lijkt in orde. Wat er mis gegaan is kan ik niet beoordelen zonder de foutmeldingen te weten.
 • Het kan zijn dat je SuSE aan het opstarten bent met de kernel van Fedora.

  En dat gaat uiteraard fout.

  Hoe is de configuratie van je bootmanager?  Max
 • Echt vaag… Ik herinstalleer SuSE en Fedora om het probleem te kweeken… en dan is er helemaal geen probleem :D . Nu boot ik Fedora via een bootdisk. Maar dat gaat in het begin tergend langzaam. Daarom wil ik GRUB nu configureren. Het probleem is alleen, waar vind ik de kernel versie e.d. waarmee GRUB Fedora moet booten?
 • [quote:bb8237301d="microchip"]Echt vaag… Ik herinstalleer SuSE en Fedora om het probleem te kweeken… en dan is er helemaal geen probleem
  Nu boot ik Fedora via een bootdisk. Maar dat gaat in het begin tergend langzaam. Daarom wil ik GRUB nu configureren. [/quote:bb8237301d]
  Dus je hebt de GRUB van SuSE in de MBR geïnstalleerd? Zo ja. Dan zou je daar ook Fedora mee kunnen opstarten
  [quote:bb8237301d="microchip"] Het probleem is alleen, waar vind ik de kernel versie e.d. waarmee GRUB Fedora moet booten? [/quote:bb8237301d] Die zou in de /boot map in de root partitie moeten staan, tenzij je voor Fedora een aparte /boot partitie hebt gemaakt.
  Ik heb hier zelf ook SuSE 9.0 en een aantal andere Linux distro's waaronder Fedora. Bij mij staat er onder andere in de /boot/grub/menu.lst in de SuSE 9.0 root partitie.
  [code:1:bb8237301d]
  ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: Fedora Core (2.4.22-1.2115.nptlsmp)###
  title Fedora Core (2.4.22-1.2115.nptlsmp)
  root (hd0,10)
  kernel /boot/vmlinuz-2.4.22-1.2115.nptlsmp ro root=/dev/hda11 hdc=ide-scsi rhgb
  initrd /boot/initrd-2.4.22-1.2115.nptlsmp.img [/code:1:bb8237301d] Dit is alleen maar een voorbeeld. Bij jou zou deze info moeten staan in /boot/grub/menu.lst in de Fedora partitie.
 • Kijk ook even in de faq voor meer info over grub

  Max
 • OK, allen in de /boot/grub folder van de fedora partitie staat menu.lst niet. Ik heb grub ook niet via Fedora geinstalleerd alleen via SuSE.
  Is er ook een andere manier om achter de kernel versie e.d. te komen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.