Vraag & Antwoord

OS Linux

MSN voor Linux SuSE

Anoniem
stenn_kool
11 antwoorden
 • Ik ben net overgegaan op linux SuSE, maar ik heb wel een redelijke msn gevonden, maar wat is een goede. waarmee je ook de webcam en alle emotions kan gebruiken.

  alvast bedankt
 • Ik gebruik zelf Amsn, maar dat is zonder webcam..maar wel met alle emoticons (of hoe die dingen ook heten).

  naar mijn weten (maar ik heb ook niet alle IM's gebruikt), is het nog zonder webcam ondersteuning…maar wellicht kan iemand me hierop aanvullen/verbeteren.
 • Hallo,

  Zo ver ik weet is er geen MSN client voor Linux die webcam, display pictures enz. ondersteunt. Ik gebruik zelf Amsn, net zoals de persoon hier boven mij. GAIM ondersteunt ook MSN.

  Succes,

  SeBsZ
 • Nu heb ik diverse versies gedownload, maar ik snap er niets van, hoe installer je iets in linux en wat moet ik downloaden aan Amsn for SuSE 9.0
 • Doet SuSe aan RPMs? Ja toch? :)
  Hint: http://rpmfind.net

  Hmm, eng, er staan op de project site geen SuSe RPMs, not sure of het iets uitmaakt, maar hala maar gewoon de tarball neer en doe dit (in een console FYI)
  voor <tab> moet je ff op tab drukken, tab roelt :)

  tar xvzf gaim-<tab>
  cd gaim<tab>
  ./configure
  make
  make install

  dan starten met:
  gaim &

  Succes :)
 • Ik gebruik ook AMSN en dan wel de CVS versie, die je gewoon kan downloaden op de site, amsn.sf.net
  Met deze heb je alle smileys en je kan zelfs je eigen smileys maken en die van anderen zien. Ook kan je een schermafbeelding instellen, en die van andere zien, en deze worden ook nog is automatisch opgeslagen op je harddisk.
  Instaleren in Linux verschilt nogal, in suse gebruik je meestal gewoon rpms, maar bij AMSN hoef je niets te instaleren!!! Het enige wat je hoeft te doen is het volgende: Je download de file, en je pakt em uit, vervolgens moet je gewoon ff het commando: Ga met bijvoorbeeld konsole naar de directory waar amsn naar toe is uitgepakt, als het goed is heeft deze de naam 'msn' , vervolgens geef je het commando ./amsn

  Ik neem aan dat je KDE gebruikt. Dan kan je je het nog wat makkelijker maken door een snelkoppeling te plaatsen. Stel je hebt de files staan in /home/user1/msn, dan moet je het volgende commando instellen: /home/user1/msn/amsn

  Ik hoop dat het een beetje lukt
 • ik gebruik kopete . download de nieuwste versie van http://kopete.kde.org als je dit programma wilt gebruiken; die meegeleverd wordt met suse kan het nieuwste msn-protocol niet aan.

  Kopete gebruikt Gnomemeeting voor chats via webcam

  Max
 • Gnomemeeting kan goed samenwerken met Netmeeting dus zo kun je je MSN vrienden toch zien. Chatten doe je dan wel gewoon via MSN, want chatten tussen Gnomemeeting en Netmeeting kan niet.
 • [quote:fa7b71d574="maximilaan"]
  Kopete gebruikt Gnomemeeting voor chats via webcam

  Max[/quote:fa7b71d574]

  Max, Kun je dit ergens instellen in kopete? Of is daar een plugin voor te vinden?
 • Ik heb geen webcam, en me dus ook niet echt verdiept in gnomemeeting. Kijk even op de site http://kopete.kde.org hoe kopete kan samenwerken met gnome netmeeting.

  Max
 • hapklare SuSE rpms's vindt je ook op
  http://www.links2linux.de/

  oa. xine incl. codecs welke in SuSE niet standaard zitten maar ook andere zaken.

  Helaas staan er geen msn gerelateerde zeken bij maar de hier genoemde proggie's kunnen dat wel. Let wel op dat je ff de juiste plugins selecteer :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.