Vraag & Antwoord

OS Linux

Knoppix op SCSI (compaq prosignia 500)

Anoniem
JFace XL
12 antwoorden
 • Hi,
  ik heb een compaq prosignia 500 staan (heel oude bak) en daarop wil ik Knoppix installeren, om daar een eenvoudig webservertje (om een beetje mee te experimenteren enzo) op te draaien. Hiervoor wil ik wel graag knoppix op mn harde schijf hebben staan, anders duurt het allemaal zo lang (oud beestje met oud cd-spelertje en floppydrive). Nu is het probleem dat knoppix 2 gigabyte harde schijf nodig heeft en ik hem óf: 1: 3x 1Gb kan bieden via de on-board SCSI controller, óf 2: een combinatie van 1 of meerdere volumes (bijvoorbeeld 1gig + 2gig (1gig voor swap)) via de EISA (compaq) SMART-array controller, een kaart met SCSI RAID finctionaliteit.

  het rpobleem is nu: hij ziet deze kaart niet, noch de schijven die erop zitten! ik krijg als ik cfdisk draai deze error: "error: modprobe: can't locate module major-X" deze error krijg ik drie keer, met voor X 1 2 of 3. weet iemand hoe ik mijn schijven kan benaderen, door de smart-kaart of hoe ik knoppix op een 1 gig schijfje kan persen?

  alvast bedankt, Chunk

  PS: niet dom, maar wel weinig ervaringen met linux :)
 • Je zou software RAID kunenn proberen, maar ook gewoon een kleinere distro.

  Fedora heb ik op een 2G disk weten te krijgen en had toen nog 900M over… dat is dan zonder apache, mar ik heb X en Mozilla nu draaiend (jawel, op een P-100 :)) - dus Apache zou ook wel moeten kunnen op jou computer :)

  Succes!
 • Eerst zul je even moeten opzoeken wel SCSI chip er op het mobo zit en of deze werkt onder GNU/Linux en zoja welke modules je nodig hebt. De schijven kun je afair met LVM samenvoegen tot een grote schijf.
 • Laat in gods naam X achterwege op een webserver! Past alles ook lekker op een paar honderd Mb. Met iedere distro die je wilt. Gelijk secure en eenvoudig? Neem smoothwall, trustix of e-smith…
 • mm ik kan trustix niet draaien (maar 48megs ram), net zo min als Red Hat (same reason :S ) ook had ik al wat andere dingen liggen: slackware (scheen lekker klein te zijn, maar is iets te hoog gegrepen). De SCSI chip van het mobo werkt perfect (onder knoppix in ieder geval), (ff zoeken naar het type…. ik heb geen documentatie van deze box) op het mobo is het enige chippie waarvan ik zeker weet dat het bij het SCSI-gedeelte hoort de AMD-PCnet chip (daar staat namelijk SCSI op :wink: en een reeks nummertjes, duidelijk is dat ie uit 1993 komt (might that help)).

  Thanx, Chunk

  (PS: de reactietijd ligt vandaag lekker laag, of is dat altijd in het linux deel? :P )
 • HUH WAT?
  Redhat draait niet met 48M ram?

  Hoe heb ik het dan toch met 24M voor elkaar gekregen? :)

  DROP the X please :)

  Bij install type linux text en gebruik een console :)
 • start telling me how already! :)
 • >net zo min als Red Hat

  Als het geen pentium is…. RedHat5.2 (of Debian)

  Nog een idee….. FreeBSD (of OpenBSD of NetBSD (jow daniel 8) )
 • Tis een pentium 150 Mhz, maar dat AMD deel is slechts de SCSI controller. en ik heb Red Hat 7.3 (trust me, all functions checked, maar je hebt echt 64 nodig voor deze distro). FreeBSD/NetBSD, is dat een beetje chill?
 • mmm hij pakt iig de scsi drive controller:
  http://www.freebsd.org/cgi/man.cgi?query=ida&sektion=4&manpath=FreeBSD+5.2-RELEASE
  met de proc hoeft hij ook geen moeite te hebben, so lets give it a try :)

  (nu aant downloaden, gaat lekker snel met 2mbit/sec :D thanx KPN! )
 • >FreeBSD/NetBSD, is dat een beetje chill?

  De BSD's zijn gaaf. Ik zou FreeBSD pakken waarbinnen je ook Linux-emulatie kunt draaien. Soms werkt dat zelfs sneller dan Linux zelf, zegt men.
  Het loopt enigzins achter op Linux, maar dat komt doordat het nog solider moet zijn. Voor wat oudere hardware is dat juist ideaal. En kwa security is dat beter. Proberen zou ik zeggen…

  Btw… RedHat5.x of 6.x zal ook wel gaan.
 • Ik ga m zo branden (FreeBSD that is) so let's see what it does. Hij is in ieder geval niet bepaalt kieskeurig met de hardware, zag ik, dus das wel een goed teken :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.